CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

sâmbătă, 2 ianuarie 2021

PICTURI DE 12.500 DE ANI ÎN COLUMBIA IN JUNGA AMAZONULUI

  • Picturile murale descoperite în jungla amazoniană datează din ultima Eră Glaciară
  • Regiunea unde au fost găsite picturile este controlată de rebeli
  • Pentru a ajunge la zidurile pictate, este nevoie de un periplu de 5 ore prin junglă

Columbia a început de scurt timp să își exploreze patrimoniul arheologic, după ce guvernul a semnat în 2016 un tratat cu rebelii. În pădurea amazoniană de pe teritoriul țării, în regiunea Serranía La Lindosa, arheologii au descoperit picturi realizate pe stânci datând din ultima Eră Glaciară, scrie Artnet News. Imaginile pictate cu mii de ani în urmă surprind animale și oameni realizați cu mare migală.

Excavările au început în 2017, iar descoperirile au fost ținute sub tăcere până acum. Un documentar, care va avea premiera pe 5 decembrie în Marea Britanie, va aduce în atenția publicului noile descoperiri. Numele documentarului este Jungle Mystery: Lost Kingdoms of the Amazon.

José Iriarte, cercetător al Universității din Exeter: „M-au impresionat două lucruri: în primul rând realismul picturilor. Datorită realismului exprimat, putem spune, de exemplu, că reprezintă megafauna Erei Glaciare. În al doilea rând, este diversitatea. Avem mediul acvatic, unde găsim pești, țestoase, anaconde, șerpi boa. Mai regăsim și păsări, precum vulturii mari și mici. Dintre animalele terestre, pot fi văzute maimuțe, căprioare, marii leneși și cai.















Acestea sunt zeci de mii de picturi rupestre realizate în mijlocul epocii glaciare de-a lungul unei stânci de acum 12.500 de ani. Acestea prezintă diverse scene de oameni și animale.

Una dintre cele mai mari colecții de artă rock preistorică din lume a fost descoperită în pădurea tropicală amazoniană. numită „Capela Sixtină a Anticilor”.
Arheologii au găsit zeci de mii de picturi de animale și oameni create cu până la 12.500 de ani în urmă pe stânci care se întind pe mai mult de 12 kilometri în Columbia. 
In parte sunt descrieri de animale dispărute în epoca de gheață, cum ar fi mastodontul, o rudă preistorică a elefantului care nu a cutreierat America de Sud de cel puțin 12.000 de ani. 
Există, de asemenea, imagini cu paleolama, o camelidă dispărută, precum și cu leneși uriași și cai din epoca glaciara. Aceste animale au fost văzute și pictate de unii dintre primii oameni care au ajuns pe Amazon. 
Imaginile sale dau o privire asupra unei străvechi civilizații pierdute. Atât de mare este pictura, încât vor fi necesare generații pentru a le studia. Descoperirea a fost făcută anul trecut.
Situl este situat în Serranía de la Lindosa, Parcul Național Chiribiquete.

Descoperirea a fost făcută de o echipă britanico-columbiană, finanțată de Consiliul European de Cercetare. Liderul său este José Iriarte, profesor de arheologie la Universitatea Exeter și un expert de frunte în istoria amazoniană și precolumbiană. 
Ella Al-Shamahi, exploratoare, paleoantropologă, biologă evoluționistă și comediană s-a referit la fiorul de a vedea imagini „impresionante” care au fost create cu mii de ani în urmă.
Al-Shamahi a spus: „Când ești acolo, emoțiile tale curg ... Vorbim despre câteva zeci de mii de tablouri. Vor fi necesare generații pentru a le înregistra ... Fiecare cotitură pe care o faci este un nou perete de tablouri. Începem să vedem animale care sunt acum dispărute. Imaginile sunt atât de naturale și bine făcute încât nu avem nicio îndoială că te uiți la un cal, de exemplu. Calul epocii glaciare avea o față sălbatică și grea. Este atât de detaliat încât putem vedea chiar și păr de cal. Este fascinant. " Imaginile includ pești, broaște țestoase, șopârle și păsări, precum și oameni care dansează și se țin de mână, printre alte scene. O figură poartă o mască care seamănă cu o pasăre cu cioc. 
Site-ul este atât de îndepărtat, încât după două ore de mers cu mașina de San José del Guaviare, o echipă de arheologi și realizatori a mers pe jos timp de aproximativ patru ore. Cumva au evitat cele mai periculoase animale din regiune. 
"Aligatorii sunt peste tot și am fost în căutarea șerpilor", a spus Al-Shamahi. După cum subliniază documentarul, Columbia este o țară sfâșiată după 50 de ani de război civil între gherilele FARC și guvernul columbian, acum cu un armistițiu incomod. Teritoriul pe care au fost descoperite picturile a fost complet limitat până nu demult și necesită încă negocieri atente pentru a intra în siguranță. Există numeroase amprente de mână printre imagini...

https://www.mediafax.ro/cultura-media/descoperire-spectaculoasa-mii-de-desene-care-infatiseaza-uriasele-animale-ale-epocii-glaciare-au-fost-gasite-in-padurea-amazoniana-19767143

Dincolo de ce vedeti aici   va rog  sa va uitati la desene actuale  facute in coduri vechi getodacice :
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro