CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

sâmbătă, 28 iunie 2014

Ajutor prin energia plantelor in baie


Plante pe care le poti creste in baie -
Exista mai multe plante de interior care rezista conditiilor de umiditate, caldura si lumina scazuta din baie.
Plantele, pe langa faptul ca improspateaza aerul si ca ii confera o nota parfumata, reusesc sa ne binedispuna si sa anime incaperea. Insa plantele de interior pot fi folosite si in baie!
Aloe Vera
Aleo Vera este o specie de plante suculenta, cunoscuta in intreaga lume pentru proprietatile sale analgezice, de vindecare si reintinerire, fiind, astfel, folosita in cosmetica si in medicina alternativa. Aceasta planta panaceu necesita un sol usor, ce se fertilizeaza rar, dar care are un drenaj bun. Desi seamana cu cactusul si poate creste in medii cu lumina puternica, aceasta poate fi crescuta si intr-o baie, cu lumina slaba. Primavara trebuie transplantata intr-un ghiveci mai mare, insa la aceeasi adancime ca cea din vechiul ghiveci. Temperatura minima pe care o suporta este de 5 grade Celsius, asadar nu trebuie sa iti faci probleme daca, in timpul iernii, este mai rece in baie.

Spathiphyllum
Spathiphyllum este cunoscuta si sub denumirea populara de Crinul Pacii, care infloreste primavara si toamna. Este o planta pe care vei dori sa o amplasezi in baie, pentru ca, pe langa faptul ca o va infrumuseta, prin aspectul sau, iubeste umezeala. Florile sale sunt mici, albe si seamana cu cele ale calei. Suprafata pamantului in care este plantata nu trebuie sa se usuce complet intre doua udari. Aceasta poate fi udata chiar si o data de 2-3 zile. Nu ii place lumina directa a soarelui, care ii afecteaza frunzele, acesta fiind inca un motiv pentru a-ti decora baia cu Crinul Pacii. In ceea ce priveste ingrijirea sa, lucrarile se vor face primavara. Asadar, daca doresti sa inlocuiesti pamantul de la suprafata sau sa ii schimbi ghiveciul, primavara este anotimpul potrivit. In sezonul cald, fertilizeaza planta de doua ori pe luna.

Begonia
Daca doresti sa iti inveselesti baia cu ajutorul plantelor decorative, begonia este alegerea potrivita. Aceasta are flori delicate si intens colorate, variind de la rosu pana la galben. Begonia trebuie ferita de razele directe ale soarelui si prefera umiditatea ridicata; tocmai de aceea, daca doresti sa decorezi si alte incaperi cu begonii, ai in vedere ca, in timpul verii, sa pulverizezi constant apa pe acestea. Uda begonia o data la 3 zile si nu uita sa inlaturi excesul de apa, in sezonul rece marind intervalul de timp. Begonia infloreste din mai pana in octombrie si este recomandabil ca, in aceasta perioada, sa se fertilizeze in mod periodic substratul. Tundele tulpinile primavara si schimba substratul o data la doi ani.


Orhidee

Cu siguranta, orhideele se numara printre cele mai frumoase plante. Sunt cele mai vandute plante la ghiveci, din Romania si poate fi crescuta cu succes intr-o incapere precum baia. Un prim lucru de care trebuie sa tii cont este ca ghiveciul sa fie intotdeauna transparent, intrucat radacinile au nevoie de lumina, pentru a se dezvolta armonios. Uda orhideea atunci cand radacinile capata o culoare sidefie. In cazul in care transplantezi orhideea, realizeaza acest proces primavara, dar cand nu este inflorita.


Ficus
Ficusul este o planta des intalnita in locuinta, datorita faptului ca este usor de crescut. Temperatura preferata este cuprinsa intre 15 si 20 de grade si Celsius, iar in cazul in care este un gen cu frunze lucioase, acestea trebuie curatate periodic cu o carpa. Nu trebuie sa o uzi des, insa este preferabil ca pamantul sa fie mentinut umed. Daca nu o uzi suficient, frunzele sale se vor ingalbeni si vor cadea. De asemenea, ai in vedere ca aceasta sa fie la temperatura camerei. Ca in cazul majoritatii plantelor, ficusul se replanteaza primavara, o data la doi ani. Alege un pamant compus din frunze, ingrasamant si humus.



Caladium
Caladium este o planta perene, ce iese in evidenta prin aspectul frunzelor sale. Acestea sunt in forma de inima, cu nervuri rosiatice. Nu ii place soarele, insa iubeste umezeala si aerul cald, motive pentru care este o planta potrivita pentru a o amplasa in baie. Poate atinge o inaltime de pana la 20-40 cm, iar solul sau trebuie sa fie bogat si mentinut umed.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro