CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

duminică, 17 septembrie 2023

Piatra Rosie Fortress

  
Majoritatea istoricilor și arheologilor au spus că Piatra Rosie este unul dintre cele mai nedescoperite sanctuare getae-dacice; . 
În mai multe ocazii, am experimentat excursii private de la oameni din comunitatea științifică și academică care mi-au spus altceva. Mai mult, mi-au arătat zone din Piatra Rosie (România), săpături arheologice mai adânci decât alte sanctuare din regiune. Sigur, este o lipsă de artefacte dezgropate din acest templu, dar calitatea comorii din Piatra Rosie afișează cele mai spirituale și prestigioase descoperiri din România; aleg calitatea în locul cantității.
De asemenea, 
dintr-o perspectivă academică, arheologii au făcut aluzie la acest sanctuar ca o enigmă, deoarece artefactele găsite sunt scripte cu informații ezoterice și metafizice profunde; istoricilor le este greu să dea relatări precise ale acestor descoperiri. Cu toate acestea, aici intră în joc cercetătorii independenți ca mine.  
În percepția mea, Piatra Rosie este un munte sacru și versiunea românească a lui Machu Picchu. Desigur, sunt conștient că Machu Picchu în Peru este diferit în ceea ce privește realizările arhitecturale; nu se poate compara în acest context, dar simbologia și legendele sale se aliniază cu Getae Dacia. Priveliștea asupra văii este extraordinară, iar rezonanța energetică lăsată în urmă de preoții și preotesele getae dacice este blândă și împământată. Mai departe, Piatra Roșie a fost un lăcaș de cult, similar Sarmizegetusei, întrucât doar cei mai înalți din societate aveau voie să intre și cei mai pricepuți în ceremoniile religioase.
Cu îndrăzneală, fiecare munte sacru a avut un oracol sau grupuri de oracole înființate; am menționat anterior în aceste scrieri că ariano-tracii-getae-dacii au pus bazele vizionarilor și au influențat viața templului în Grecia, Roma, Egipt, Asia și India.
Dati click sa vedeti pe FACEBOOK
 
  

https://templul-iubirii-divine.blogspot.com/2014/08/cetatea-rosie-piatra-rosie-luncani.html


Umbo Geto Dacian Shield este făcut din fier.

Scut cu grifon aflat la muzeu in Spania 




Descoperit la cetatea Piatra Roșie, groapa rituală (Alun, Boșorod, județul Hunedoara) secolul I î.Hr.  
În mod corespunzător, umboul se atașează de centrul unui scut pentru a proteja mâna persoanei. Dar designul său spune o poveste despre regiunea pe care o apărau și despre credințele lor spirituale. Grifonul este la nivel mondial, imaginat în artă antică, monede, temple și arhitectură. În Egipt, grifonii erau văzuți ca protectori, gardieni ai aurului și ai bogăției mari sau ai regalității. De asemenea, grifonul reprezintă regele păsărilor și regele bestiilor ca un leu. Cu toate acestea, geto dacii s-au aliniat cu tracii și sciții, care au documentat povești despre grifon. De asemenea, grecii au menționat poporul Arimaspi într-o luptă constantă cu grifinii.
"Dar în nordul Europei, există de departe cel mai mult aur." În această chestiune din nou, nu pot spune cu siguranță cum se produce aurul, dar se spune că oamenii cu un singur ochi numiți Arimaspieni îl fură de la grifini. Dar nu cred asta, că există oameni cu un singur ochi care au natura altfel ca alți bărbați. Cele mai periferice pământuri, însă, pe măsură ce înconjoară și înconjoară în întregime restul lumii, sunt probabil să aibă acele lucruri pe care le considerăm cele mai bune și mai rare. ” (Herodot, Istoriile, 3.116).
De-a lungul anilor, mai mulți arheologi și istorici și-au retras teoria umbbo-ului pe decorațiuni pentru că obiectul nu putea funcționa ca o umbbo. Mai mult, mai mulțe scuturi au fost descoperite in Piatra Roșie, cu diametru între 35 și 42 cm. De obicei, dimensiunea medie a umbrei este de 2-13cm, cum ar fi fragmentele unei umbbo geto dacice descoperite în Ardeu, Hunedoara. Umbo Griffin este o capodoperă; este fascinant că anticii noștri au avut tehnologia de a embossa/ștampila un simbol în fier care cântărește 1,5 kg.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro