CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

duminică, 22 ianuarie 2023

La multi ani pt Anul Nou Chinezesc 2023

Anul Nou Chinezesc cade pe 22 ianuarie 2023. 

Această zi este cea mai importantă zi, o zi în care tradiția este cel mai bine respectată cât mai fidel posibil pentru a vă asigura că abundența și prosperitatea vă urmează pe tot parcursul anului.

Anul Nou Chinezesc este atât de important încât pregătirile încep cu o lună înainte de apariția lunii noi - haine noi de cumpărat, mâncare de pregătit, reparații la domiciliu de făcut, flori de comandat și altare de curățat - totul doar pentru a vă asigura că casa primește o curățenie de primăvară amănunțită și, dacă este posibil, să aducă niște mobilier NOU .

Casa ar trebui să fie, de asemenea, decorată cu tei fructiferi, precum și cu plante cu flori înainte de 16 ianuarie, pentru a introduce o energie excelentă de creștere și pentru a invita toți cei de acasă noi oportunități noi de bogăție și progres în carieră.

Sonete de bun augur, în special cu cuvântul chinezesc „Fuk (cuvânt chinezesc pentru noroc)” sunt de obicei înșirate la intrarea în casă, împreună cu niște felinare roșii pentru a adăuga mai multă energie de bun augur și noroc casei tale.

Trebuie să intri în Anul Nou cu o bucătărie complet reaprovizionată. Începeți cu dulapurile și frigiderul. Îndepărtați și aruncați orice alimente expirate. Curățați. Apoi, aprovizionați frigiderul pentru Anul Nou Chinezesc, deoarece este important să existe mâncare în casă care să reziste timp de 15 zile.

3. Actualizați Feng Shui-ul casei dvs

Ar trebui să actualizați Feng Shui-ul casei dvs. după 21 decembrie 2021 (solstițiul de iarnă) și înainte de 4 februarie 2022, care este începutul anului solar. Într-adevăr, mulți respectă metoda tradițională, care este să înceapă să facă asta după Solstițiul de iarnă, deoarece aceasta marchează schimbarea Tai Sui. Se crede că cele 3 Ucideri Anuale  intra în vigoare de la această dată.

În ceea ce privește numerele anuale Lo Shu, acestea intră în vigoare pe 4 februarie, adică Lap Chun. Dacă intenționați să vă reutilizați REMEDIILE Feng Shui, trebuie să le ștergeți cu o cârpă umedă înmuiată în apă de curățare. DAR ESTE ÎNTOTDEAUNA CEL MAI BUN SĂ UTILIZAȚI NOI REMEDII. Amplificatorii pot fi reutilizați de două ori, dar realizează că remediile funcționează prin absorbția energiilor rele din ultimul an, care necesită curățare înainte de reutilizare. Odată ce ați finalizat actualizarea Feng Shui-ului casei dvs., ar trebui să efectuați ritualul de curățare a spațiului.

4. Cum se prepară apa de curățare

Petale de flori din 5 feluri de flori (cel mai bine dacă puteți obține flori reprezentând cele 5 elemente - Albastru (apă), galben (pământ), verde (lemn), roșu (foc) și alb (metal)) și frunze de la Kafir lime (puteți folosi lime proaspete sau lămâi dacă nu puteți obține frunzele de kaffir) și adăugați 1 lingură de sare de mare. Înmuiați cele de mai sus într-un vas cu apă și puneți-le la soare timp de 10 minute înainte de utilizare. Clătiți cârpa de curățare în amestec, strângeți-vă, apoi ștergeți toate remediile, potențialele și amuletele de bun augur, precum și toate simbolurile norocului din casa dvs. De asemenea, puteți folosi această apă pentru a vă curăța altarul de acasă și orice statui și figurine.

5. Cum să faci ritualul de curățare a spațiului

Deschideți toate ferestrele și ușile și aprindeți toate luminile. Cel mai bine este să faceți acest lucru în timpul zilei. Tămâie ușoară din lemn de santal cu Kemenyen, plus 1 lingură de pudră de tămâie purificatoare într-un arzător de tămâie.

Cântați mantre când vă plimbați în fiecare cameră de 7 ori în sensul acelor de ceasornic, în timp ce vizualizați energia negativă care iese de pe pereți.

De asemenea, puteți suna cele 7 metale care sună in clopoțel sau boluri cântătoare pentru efecte suplimentare și îmbunătățite.

Lăsați ușile și ferestrele deschise timp de cel puțin 1 oră după ritual pentru ca energia proastă să iasă din casă și pentru a permite energiilor norocului să pătrundă în casă pe măsură ce tămâia se dizolvă și elimină orice negativitate din casă.

IMPORTANT PENTRU PRIMELE 15 ZILE DUPA ANUL NOU CHINEZESC

Ajunul Anului Nou Chinezesc (21 ianuarie 2023)

Pregătește astăzi o tavă de bun venit a comunității. Aceasta este o cutie specială plină cu  sortimente de dulciuri, biscuiți, semințe de pepene galben, bomboane și portocale, pentru oricine ar putea trece pe aici în cele 15 zile ale Anului Nou.

O CINA tipică de REUNIUNE trebuie să conțină cel puțin 8 feluri de mâncare și să cuprindă următoarele ingrediente, datorită semnificațiilor lor simbolice:

Luo Han Zhai (Deliciul lui Buddha) – este un fel de mâncare vegetarian făcut cu „Fatt Choy” (un tip de ciupercă  păr negru – înseamnă prosperitate), lăstari de bambus (aduce bogăție), muguri de crin de zi („Kan Cham Ku – înseamnă ace de aur) , „Napa Cabbage (Pao Choy – succes garantat) și alte legume asortate. Acest fel de mâncare este pentru a servi membrilor familiei pt puritate a minții și unire în karma bună.

Un fel de mâncare cu pește – de obicei pește aburit ca peștele poartă semnificația Lin Lin Yao Yue – asta înseamnă că ÎNTREGUL tău an va fi plin de o abundență de noroc.

Un fel de mâncare de pui – indică fericire și o căsnicie fericită, în timp ce un fel de mâncare de rață înseamnă fidelitate conjugală și copii buni.

Creveți mari sau mai bine un homar (indică Dragonul Mării) – aceasta poartă semnificația „Ha Ha Tai Siew” – înseamnă că vor fi întotdeauna râsete mari în casa ta.

Abalone, scoici, scoici și stridii uscate - indică o recoltă bogată în afacerea dvs. Profituri bune și vânzări excelente.

Carne de porc înăbușită cu orez lipicios – acest fel de mâncare indică faptul că familia voastră va fi mereu împreună și veți împărtăși succesul și norocul lor unul cu celălalt.

Tăitei cu fir lung – indică o viață lungă pentru toți membrii familiei.

Un desert dulce – cum ar fi cele făcute cu alune sau fasole roșie este servit cu o simplă găluște „Jiaozi” înseamnă că familia ta va avea întotdeauna un final bun pentru fiecare efort.

Fructe precum pomelo, struguri și portocale sunt obligatorii, deoarece aceste fructe simbolizează prosperitatea și abundența bogăției și oportunităților.

Toate luminile casei tale ar trebui să fie aprinse înainte de apusul soarelui și toate ferestrele ar trebui să fie deschise. După cina de reuniune, este important ca familia să petreacă timp împreună și să fie unită până la miezul nopții. Membrii familiei ar trebui să se salute reciproc cu salutări de bun augur și urări de noroc. De asemenea, ar trebui să ții ușa principală deschisă pentru a saluta norocul Anului Nou.

Petardele sunt declanșate în mod tradițional în acest moment pentru a întâmpina Anul Nou cu cât mai mult zgomot posibil, pentru a speria orice ghinion și pentru a crea o mulțime de chi prosper.

  • Rugăciunile către Adevaratul Dumnezeu trebuie săvârșite și, după ce rugăciunile s-au terminat, plăcuța cu monedă de blocare a bogăției trebuie așezată pe masa altarului, precum și sub pernele fiecărui membru al familiei, pentru a se asigura că familia prosperă împreună. .
  • O farfurie cu cărbune, precum și o farfurie cu usturoi prăjit este o farfurie obligatorie pentru altarul dvs. de acasă în această zi. Cărbunele reprezintă sprijin pentru afacerea dvs., în timp ce usturoiul prăjit reprezintă o mulțime de oportunități de afaceri.
DIRECTII NOROCOASE :

ZEUL SANATATII  intra in casa din : EST
ZEUL PROTECTOR intra in casa din : NORDEST
ZEUL FERICIRII intra in casa din : NORDVEST

Prima zi a Anului Nou Chinezesc (22 ianuarie 2023)

Treziți-vă azi devreme, de preferință înainte de răsăritul soarelui, iar după curățenie, îmbrăcați-vă un set nou de haine. Asigurați-vă că purtați ceva roșu pentru a le ura membrilor familiei un An Nou Chinezesc fericit și oferă-le o ceașcă de ceai dulce. Această practică asigură că relațiile cu membrii familiei tale vor fi întotdeauna în relații bune și că vei auzi doar vești bune de pe buzele lor pe tot parcursul anului.

8 Treasures Sweet Tea

Ingrediente:

  • 50 grams Sweet dry winter melon
  • 3 pieces Dried Kum Kuats
  • 50 grams Dried Longan
  • 3 pieces Lo Hon Ko
  • 8 pieces Red Dates
  • 8 pieces Black Dates
  • 8 pieces Lin Jee
  • 50 grams Pak Hap

Directions:

Fierbeti cele de mai sus cu aprox  8 cesti de apa pentru 10 minute la foc mediu ,raciti si serviti ceaiul.

Tabu – Nu va enervati, nu tipati, nu faceti gesturi urate !

A doua zi a Anului Nou Chinezesc (23 ianuarie 2023)

Această zi este cunoscută sub numele de „Hoi Nian” – Fiind a 2-a zi a anului, este benefic ca oamenii de afaceri să ofere pe altarul lor de acasă, simboluri de bogatie succes si abundenta, ca o poarte pentru noul an – un an de bun augur și lin și o creștere continuă a bogăției.

De asemenea, se obișnuiește să se ofere prietenilor și partenerilor de afaceri în vizită o felie de „Lian Quo” aburit acoperită cu nucă de cocos rasă (pentru a consolida parteneriate și prietenii profitabile).

Astăzi este o zi obișnuită pentru a începe munca, cu excepția celor născuți în anul Câinelui.

Astăzi este, de asemenea, o zi bună pentru a aduce omagiu strămoșilor tăi. În mod tradițional, aceasta este și o zi în care copiii căsătoriți își vizitează părinții paterni.

A 3-a zi a Anului Nou Chinezesc (24 ianuarie 2023)

Astăzi este ziua de naștere a Zeului Certurilor  (Chi Gou – Zeul mâniei aprinse). Dacă ieși în oraș astăzi, probabil că vei intra într-o ceartă sau conflict. Cei născuți în ani de șobolan, cocoș și cal ar trebui să stea acasă pentru a evita să intre în lupte sau certuri. Plasați Trinitatea Merelor sau Mărul Cosmic Magic în colțurile de sud-est și de vest ale camerelor dvs. de zi și de mese pentru a întări pacea în gospodărie.

Fă astăzi jertfe generoase pe altarul tău. Articolele potrivite care urmează să fie oferite includ banane verzi, ciuperci uscate, ceapă verde de primăvară, varză albă, bulbi de usturoi, ananas, alune, mere, pere, portocale, caise, prune, flori și bomboane.

A 4-a zi a Anului Nou Chinezesc (25 ianuarie 2023)

Aceasta este o zi excelentă pentru a face rugăciuni pentru copiii tăi. Taoiștii se roagă la Wen Chang Di Jun, una dintre cele 5 zeități care se ocupă de toate problemele academice ale studenților. Așezați un simbol de succes pe masa de studiu a copiilor dvs. pentru a vă asigura un an scolar/universitar de succes.

Ziua potrivita pentru începerea muncii cu excepția celor născuți în anul Boului.

A 5-a zi a Anului Nou Chinezesc (26 ianuarie 2023)

Astăzi este o zi bună pentru a face fapte bune, precum și pentru a face rugăciuni în templu. Aceasta este ziua Maimuței, iar pentru patroni de afaceri, este o zi bună pentru a avea un Dans Leului, împreună cu ritualuri de prosperitate, cum ar fi „rularea portocalelor”. Aceasta este, de asemenea, o zi bună pentru companiile de pe piețele competitive să invite o imagine de succes pentru firma lor ex generalul Kuan Kung călare pe un cal.

A șasea zi a Anului Nou Chinezesc (27 ianuarie 2023)

Lo Shu-ul zilei este 4 și acest lucru dublează toate stelele de noroc și ghinion și favorizează casele care sunt orientate spre nord, sud, sud-vest și vest. Aceasta este o zi bună pentru Cocoș și, de asemenea, considerată o zi bună pentru sărbători, precum și pentru jocuri de noroc. Cu toate acestea, ar trebui să evitați să beți în exces în această zi.

A 7-a zi a Anului Nou Chinezesc (28 ianuarie 2023)

Astăzi este „Ren Re” – Ziua de naștere a tuturor. Pentru oamenii de afaceri, este o zi bună pentru a ospăta și a mânca „Yue Sang” cu prietenii și clienții lor. O zi norocoasă pentru cei născuți în anul Iepurelui și Câinelui. Casele care sunt orientate spre nord-est, nord sau nord-vest ar trebui să aibă spectacolul de Dansul Leului astăzi.

Pentru budiști, aceasta este o altă zi vegetariană. Un fel de mâncare vegetarian tradițional de mâncat astăzi combină 7 feluri de legume într-un singur bol. (Mazăre verde, țelină, spanac, broccoli, salată verde, struguri și arpagic (“Guo Choi”) într-un fel de mâncare consumat cu terci de orez simplu). Acest lucru vă asigură că veți avea întotdeauna o abundență de alimente de mâncat.

A 8-a zi a Anului Nou Chinezesc (29 ianuarie 2023)

Zi bună să ne rugăm la Zeul Bogăției. O zi excelentă pentru a începe munca – dar este în conflict cu Snake-born. Casele cu ușile principale orientate spre sud și vest sunt deosebit de norocoase astăzi și ar trebui să invite prietenii să sărbătorească. Nu este o zi bună pentru cei născuți in an de șarpe. Aceasta este o zi norocoasă pentru a începe munca și este în beneficiul Mistrețului.

A 9-a zi a Anului Nou Chinezesc (30 ianuarie 2023)

Astăzi este ziua de naștere a împăratului de jad și este o dată importantă pentru oamenii de origine Hokkien. Ofertele tipice la miezul nopții din a 8-a zi (ora Sobolanului) includ o pereche de trestie de zahăr, bețișoare de Joss, 7 căni de ceai chinezesc, 7 căni de vin de orez, 7 farfurii cu fructe proaspete, un porc fript, 2 buchete de flori, iar Hârtia aurie pliată în formă de lingou este adesea arsă ca ofrandă.

Dacă dimineața celei de-a 9-a zile este însorită cu cer senin, aceasta indică un an de profituri mari, în timp ce o zi cu cer înnorat și ploaie indică o pierdere potențială.

Aceasta este o zi medie pentru începerea muncii, este deosebit de de bun augur pentru șobolan și o zi proastă pentru cal. Astăzi este o zi bună pentru casele cu uși care se deschid spre sud-est, nord-est și nord-vest pentru a-și dansa Leul.

a 10-a , a 11-a si a 12-a zi a Anului Nou Chinezesc (31 ianuarie – 2 februarie 2023)

Aceste 3 zile sunt potrivite pentru petreceri suplimentare cu prietenii și familia. Este un moment bun pentru reînnoirea vechilor prietenii și pentru stabilirea de noi contacte. Acest lucru se datorează faptului că primele zile ale sunt rezervate mai mult familiei, astfel încât prietenii și relațiile au o prioritate mai mare în aceste 3 zile.

A 10-a zi este o zi norocoasă pentru că Dragonul începe lucrul, dar are  conflict cu Oaia.

A 12-a zi este o altă zi norocoasă pentru a începe munca. Astăzi se confruntă cel nascut in anul de Cocoș.

A 13-a zi a Anului Nou Chinezesc (3 februarie 2023)

După atâtea zile de ospătat și de mâncare bogată, este bine să ai astăzi mâncare vegetariană pentru a curăța stomacul. Un mic dejun vegetarian popular ar consta din lapte de soia fierbinte, consumat cu „Ham Chim Peng” (pâine prăjită asiatică) sărat.

Aceasta este o zi bună pentru cei născuți în anul Cocoșului sau Dragonului.

A 14-a zi a Anului Nou Chinezesc (4 februarie 2023)

Astăzi este „Lap Chun” și deci este o zi bună pentru a planta o nouă plantă în grădina ta sau pentru a aduce acasă flori noi în ghivece. Procedând astfel, crește energia de creștere pentru anul.

Se fac și pregătiri pentru celebrarea Chap Goh Meh. Acestea includ fabricarea „Tong Yuen” (bile de orez). Acestea sunt găluște dulci făcute din făină de orez rulată în formă de marmură și umplute cu umpluturi dulci, cum ar fi semințe de susan, semințe de lotus, arahide, pastă de fasole roșie. Galustele se servesc intr-o supa dulce gatita cu ghimbir. Este o zi foarte bună pentru a vă vizita rudele.

Aceasta este, de asemenea, cunoscută sub denumirea de „Yuen Xiao”, Ziua Chinezească a Înfloririi Piersicului, care aduce beneficii tuturor cuplurilor îndrăgostite. În trecut, femeile singure aruncau portocale scrise cu descrieri ale partenerului dorit în râu pentru a-și căuta un soț. Cu toate acestea, în practica modernă de astăzi, se știe că bărbații practică acest lucru pentru a găsi o soție potrivită.

Lumânările sunt aprinse într-un felinar de hârtie și atârnate în exteriorul casei, iar „Tong Yuen” este adesea consumat ca desert la cina de sărbătoare finală a anului. În zonele în care un râu nu este disponibil, Sky Lanterns scrise cu dorințele lor sunt libere să se înalțe în ceruri în căutarea potențialilor pereche. Aceasta este o altă zi bună pentru a fi vegetarian.

Sfaturi pentru anul 2023

Conform științei metafizice chineze, culorile sunt alcătuite din frecvențe specifice, au puteri și afinități diferite ale elementelor în funcție de an. Există cinci grupuri principale de culori care reprezintă cele cinci elemente Pământ, Metal, Apă, Lemn și Foc. Pentru a determina cele mai bune culori de purtat într-un anumit an, o metodă este să te uiți la graficul Paht Chee al anului.

În 2023, graficul Paht Chee indică un an dezechilibrat. Există un EXCES de elemente Foc și Lemn, în timp ce elementul Metal și Pământ lipsesc din diagrama principală. Pentru un an mai echilibrat, ar trebui, prin urmare, să întărim elementele lipsă, iar una dintre cele mai ușoare modalități de a face acest lucru este încorporarea culorilor corespunzătoare elementelor în garderoba cuiva.

Purtați GALBEN și BEJ pentru RECUNOAȘTERE sociala si profesionala

ALBUL, AURIU si ARRGINTIU  aduce TALENT ȘI INTELIGENTĂ, resurse suplimentare

ALBASTRU ȘI NEGRU încurajează aliante bune si parteneriat benefic 

Culoarea ROȘU si PORTOCALIU atrage BOGĂȚIA, evitati aceste excese vara

Culoarea VERDE fara exces se manifestă cu ÎNȚELEPCIUNE ȘI INTELIGENTĂ pentru a nu cadea in exces de munca si efort

Simboluri norocoaee in 2023 :




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro