CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

vineri, 6 martie 2020

Satelitul nostru Luna in 2020


Prima eclipsă de Lună prin penumbra a avut loc in 10 ianuarie 2020
O eclipsă de Lună se produce atunci când Luna, Soarele şi Pământul se aliniază, astfel că satelitul natural al Terrei intră în umbra planetei noastre.
Eclipsele de Lună se produc atunci când Soarele, Pământul şi Luna se aliniază, Luna intrând astfel în umbra Pământului.
Dacă Luna intră total în conul de umbră al Pământului, ea se întunecă şi capătă o nuanţă roşiatică, având loc o eclipsă totală de Lună. În cadrul acestui fenomen, din cauza culorii roşu închis, mai este numită şi Luna sângerie.O eclipsă parţială de Lună are loc atunci când satelitul natural nu intră în întregime în umbra Terrei, ci trece pe deasupra sau pe sub mijlocul centrului umbrei.

În momentul în care Luna trece prin penumbră are loc o eclipsă de Lună prin penumbră. Acest fenomen nu produce modificări majore asupra astrului, Luna nu se întunecă, iar suprafaţa ei capătă o nuanţă gălbuie.

Luna şi fenomenele astronomice care o implică i-a fascinat pe învăţaţi chiar din Antichitate, aceştia stabilind că prima eclipsă consemnată ar fi avut loc în anul 3.450 î Hr.

Următoarea eclipsă de Lună prin penumbră va avea loc în 5 iunie 2020 şi va fi vizibilă din România.

Luna emite pulsuri de lumină şi nimeni nu ştie de ce


De mai multe ori pe săptămână, oamenii de ştiinţă interceptează pulsuri de lumină de pe suprafaţa Lunii şi nimeni nu pare a şti cauza exactă. 
Aceste pulsuri de lumină de pe suprafaţa Lunii au creat vii controverse în mediile academice, dar fără a oferi şi un răspuns clar cu privire la originea acestora. O echipă de astronomi din Germania propune o nouă teorie cu privire la acest fenomen, implicaţiile acesteia fiind importante pentru stabilirea unor colonii pe satelitul natural al Pământului, notează Futurism
Astronomii germani şi-au construit teoria pornind de la faptul că Luna prezintă, asemenea Terrei, activitate seismică. „Atunci când suprafaţa Lunii se mişcă, gazele care reflectă lumina solară sunt eliberate din interiorul satelitului. Aceaste gaze ar putea explica fenomenele luminoase, care uneori se întind pe durata câtorva ore”, explică Hakan Kayal, profesor al Universităţii Julius-Maximilians.
Fenomenele luminoase de la suprafaţa Lunii au fost observate prima dată în anii '50, dar nu au avut parte de atenţie din partea comunităţii ştiinţifice. Astronomii germani au dat în folosinţă, recent, un nou telescop în sudul Spaniei care să îi ajute să studieze mai bine fenomenul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro