CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

marți, 29 iulie 2014

Galbiori si piramida de corali de la Crucea


O prietena draga mi-a semnalat imaginile din ziua de sarbatoare a Soarelui si Pamantului 20 iunie, de Nedeii, minunea de la Galbiori si nu am rezistat sa nu vi le arat :

Coralii din inima Dobrogei, mărturia unei lumi dispărute

 " Pare incredibil, dar la 50 de kilometri de Constanța, pe drumul ce leagă localitățile Gălbiori de Băltăgești se ridică solitare dealurile de corali de la Crucea.


Un peisaj fascinant, care ascunde dovezi unice, de când apele acopereau uscatul... sunt  formațiuni unice în Europa, care ne-ar putea garanta, într-un viitor apropiat, un exod turistic.
Înainte de înălțarea uscatului, pe când totul era acoperit de ape, în triunghiul marcat de localitățile constănțene Gălbiori, Crucea și Băltăgești au existat uriașe recifuri de corali.
După retragerea apelor, acestea au rămas mărturie a unei lumi subacvatice, dispărută de mult. 
Drumul către Dealul de Corali de la Crucea este anevoios. Ca orice comoară, și cea de corali, se lasă greu descoperită. Avem ca reper cariera de piatră părăsită de la Crucea. 
Trecem prin Valea Gălbiori și, la capătul ei, găsim comoara.
În aer plutește mirosul de pelin, care pare strident în această tipsie de piatră. 
Exploatarea din această carieră, închisă înainte de Revoluție, a retezat o parte din dealul coralilor, dar a scos la iveală formațiuni incredibile pe care altfel nu le-am fi văzut. Coralii sunt mici vietăți marine, care în timpul vieții secretă carbonat de calciu, și care formează în timp adevărate depozite. După moartea lor, pe vechiul schelet, se adaugă altul și altul. Așa s-au format și dealurile de corali de la Crucea.










Despre coralii din Dobrogea se spune că au fost lăsați să fie legătura dintre om și Dumnezeu, iar coloniile din Cheile Dobrogei arată precum operele de artă ale unui sculptor desăvârșit.""

Am comentat in grupul nostru aparitiile deosebite de aici ca fiind entitati solare si conexiuni cu alte universuri :








 


Zona privita cu Google Earth :
Se afișează DSCN0804.JPG


sâmbătă, 26 iulie 2014

Conexia DACIA - EGIPT



Multumesc celor care au deschis drumul informatiilor :







vineri, 18 iulie 2014

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro