CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

duminică, 22 ianuarie 2012

2012 anul DRAGONULUI DE APĂ - recomandari si remedii Feng Shui


Conform calendarului lunar, data inceperii Anului Nou Chinezesc este 23 ianuarie.
Incepand cu 4 februarie 2012 intram in anul Dragonului de Apa - conform calendarului solar.
Ambele date sunt corecte, ele fiind folosite in mod diferit in calculele astrologice chinezesti.
In perioada sfarsit de ianuarie, inceputul lui februarie aveti timp sa actualizati remediile din locuinta dumneavoastra, sa eliminati remediile vechi si sa le amplasati pe cele noi.
Pentru 2012, avem veşti mult mai bune decât am avut pentru anul precedent, deoarece el va sta sub semnul Dragonului de Apă şi al cifrei 6, dragonul de apă reprezentând în Feng Shui un simbol al prosperităţii şi bogăţiei, iar 6 – norocul providenţial, şansele picate din cer.
Există un oarecare conflict între energia intrinsecă a Dragonului, care este de Pământ, şi cea a anului, care este de Apă, însă, în general, astrograma este de bun augur şi indică şanse de bogăţie şi succes pentru toţi.
Anul chinezesc 2012 va începe pe 23 ianuarie 2012 şi va dura până pe 9 februarie 2013, ca atare este un an cu două Lap Chun-uri – un alt semn excelent pentru aspiraţiile noastre din acest an. Profitaţi deci de energiile prielnice, deoarece 2013 va fi un an mult mai greu şi din care Lap Chun-ul lipseşte. Adoptaţi atitudinea triumfătoare a Dragonului şi nu lăsaţi să vă stea nimic în cale.



După cum am mai menţionat în repetate rânduri, în Feng Shui este recomandabil ca mai întâi să contracarăm energiile nefavorabile, înlăturând pericolele, iar mai apoi să activăm sectoarele faste, pentru a ne bucura de norocul pe care ni-l aduc acestea.

COMBATEREA PERTURBĂRILOR ŞI STELELOR NEFASTE


Cele mai perturbate sectoare din acest an, după cum se poate vedea din diagrama de stele zburătoare, sunt sud-estul şi nordul.
SUD-ESTUL va fi ocupat anul acesta de Fatalul 5 Galben, şi tot aici îşi are sălaşul şi Marele Duce Jupiter. Marele Duce Jupiter (denumit si Tai Sui) se afla in zona Sud-Est (112,5- 127,5 Grade) in anul 2012. Este de preferat sa nu renovati casa in acest sector,
Prin urmare, este un sector foarte perturbat şi unde trebuie neapărat să amplasaţi remedii.

Cinci de Galben afecteaza sectorul Sud-Estic (112,5- 157,5 Grade), aducand ghinioane celor care locuiesc aici, in special femeilor tinere din casa.
Din fericire, 5 Galben, ca şi anul trecut, este slăbit de energia de Lemn a sectorului în care zboară, sud-estul. Păstraţi totuşi acest sector cât mai liniştit cu putinţă şi etalaţi aici preventiv nelipsita pagodă a celor 5 elemente (şi aveţi grijă: în cazul în care folosiţi acest obiect de mai multă vreme, cercetaţi dacă nu cumva s-a ciobit, zgâriat, sau dacă nu are un aspect obosit, căci remediile folosite împotriva energiilor negative se uzează şi îşi pierd forţa, în timp).
Nu este indicat să îl confruntaţi pe Marele Duce, deci anul acesta încercaţi să nu staţi cu faţa spre el (deci spre sud-est) atunci când lucraţi, mâncaţi etc. Şi neapărat aveţi grijă să nu-i perturbaţi cumva sălaşul, începând lucrări de renovare şi demolare în ariile de sud-est. Pentru a domoli mânia Marelui Duce, dispuneţi în sectorul sud-estic al livingului o figurină cu Pi Yao încrustată cu cristale, sa nu ascultati muzica tare si sa nu orientati biroul catre aceasta directie.

În NORD zboară periculoasa stea 2 a bolilor, care afectează puternic energiile sectorului, deci ea va trebui neapărat să fie contracarată. Pentru a combate îmbolnăvirile, etalaţi în nord un Wu Lou auriu cu cei 8 Nemuritori, acesta fiind un remediu foarte puternic, precum şi clopoţei de vânt metalici cu 6 braţe. Pentru sprijin în carieră, dispuneţi aici o ţestoasă-dragon din metal.

Un alt sector afectat este NORD-VESTUL, unde se va afla steaua 7 a violenţei, iar aceasta va fi, în plus, întărită de Metalul corespunzător sectorului. Amplasaţi aici ca remediu o urnă cu apă statică , ; ca remediu vom plasa in acest loc trei tulpini de bambus intr-un vas cu apa din sticla transparent , şi folosiţi preponderent albastrul în schema cromatică sau sub formă de decoraţiuni, pentru a contracara pericolul de jafuri şi furturi. De asemenea, menţineţi această zonă bine luminată.

În SUD-VEST zboară steaua 3 a certurilor, aducând energii conflictuale în special în relaţiile amoroase şi afectând chi-ul de Pământ al sectorului. Ca atare, pentru a vă proteja relaţiile şi norocul în dragoste, amplasaţi aici remedii împotriva stelei 3, cum ar fi o mandala în culorile roşu şi auriu sau simboluri ale dragostei de culoare roşie.

Un sector atât cu bune, cât şi cu rele este SUDUL, unde se află anul acesta Cele Trei Ucideri, însă şi steaua albă 1, aducătoare de noroc în carieră. Spre deosebire de Marele Duce Jupiter, care trebuie evitat, celor Trei Ucideri trebuie sa le faceti fata, mai ales pentru ca ele ocupa o portiune de 90 de grade pe cadranul busolei. In anul 2012 Cele Trei Ucideri se afla in Sud (135-225 Grade).
Recomandarea esenţială privind Sarm Saat (Cele Trei Ucideri) este să nu staţi cu spatele către ele, pentru a nu fi înjunghiaţi pe la spate; deci evitaţi poziţionarea cu spatele către sud. De asemenea, păstraţi sectorul cât mai liniştit, fără a iniţia aici demolări şi renovări. Împotriva energiei nefavorabile, etalaţi 3 statuete Chi Lin sau cristale naturale.
Steaua 1 care zboară aici aduce noroc pe plan profesional, prin recunoaşterea meritelor proprii. Pentru a o activa, folosiţi simboluri cum ar fi ţestoasa-dragon sau un arrowana încrustat cu cristale, mai puţin simboluri ale Apei, care ar intra în conflict cu elementul Foc corespunzător sudului.

ACTIVAREA STELELOR FASTE

După cum se poate observa din diagrama de stele zburătoare, în acest an sectoarele cele mai faste sunt vestul, centrul, estul şi nord-estul.

VESTUL este sectorul cel mai norocos din 2012, el fiind vizitat de magnifica stea 8, aducătoare de bogăţie şi şansă pe toate planurile, şi în special în familie şi pentru copii. Fiind oarecum istovită de Metalul corespunzător sectorului vestic, steaua 8 va trebui întărită aici prin activatori cum ar fi un bol cu cristale naturale sau un vas al bogăţiei ori o corabie a bogăţiei plină cu lingouri, pepite de aur şi tot felul de alte giuvaieruri.

Steaua 6 din CENTRUL grilei va aduce anul acesta noroc providenţial pentru toată lumea. Ea este întărită, în plus, de Pământul corespunzător centrului, care hrăneşte Metalul stelei 6. Amplasaţi aici imaginea unui mentor sau o statuetă a lui Kwan Kung pentru a vă bucura de sprijin pe tot parcursul anului, în tot ceea ce întreprindeţi, precum şi un copăcel cu pietre roz şi monede aurii, pentru bani picaţi din cer.


În EST, în 2012 se va afla steaua 4, aducătoare de noroc pe planul romantic şi cel literar. Lemnul corespunzător acestei stele este în armonie cu cel corespunzător sectorului estic. Pentru a vă bucura de noroc în dragoste, amplasaţi aici diverse simboluri ale iubirii, cum ar fi nodul mistic, raţele mandarine etc. De asemenea, se vor potrivi minunat tablourile cu bujori. Dacă aveţi camera de lucru în acest sector, pentru mai multă inspiraţie şi creativitate pe plan literar, etalaţi aici o pagodă verde cu 7 niveluri sau un cristal ascuţit verde, care să vă aducă mai multă putere de concentrare.

În fine, steaua 9 de Foc zboară în NORD-EST anul acesta, ea alimentând energiile acestui sector şi aducând împlinire şi succese pe planul educaţiei. Nu activaţi prea mult această stea, pentru a preveni excesul de Foc, care este periculos. Totuşi puteţi amplasa aici un glob pământesc, pentru succese pe plan şcolar, sau lumini, însă preponderent de culoare gălbuie şi nu foarte puternice.

DRAGONII CA TALISMANE PROTECTOARE



Credinţa în lumea spiritelor şi în existenţa unor puternici practicanţi ai „magiei negre” este larg răspândită în toate ţările asiatice. Aceasta a făcut ca folosirea talismanelor protectoare – adesea incluzând imaginea unui dragon şi fiind însoţite de rugăciuni speciale, mantre sau cuvinte magice – să reprezinte o dimensiune importantă a practicii Feng Shui. Se crede că tipuri diferite de dragoni protejează împotriva diferitelor tipuri de vibraţii negative.
Dacă puteţi face rost de o broşă sau un ac din aur şi diamante, reprezentând un dragon, purtarea lui corectă vă va oferi o puternică protecţie. Oricine poate purta imaginea dragonului şi beneficia de pe urma ei – chiar şi cei născuţi în anul Câinelui.

Aspectul principal ce trebuie luat în seamă este acela că dragonul NU trebuie pus niciodată deasupra inimii
– deci nu purtaţi acest simbol sub forma unui pandantiv lung. Totuşi, purtat în jurul gâtului, dragonul oferă protecţie, astfel încât un pandantiv scurt este acceptabil.
Mai puteţi purta dragonul sub formă de broşă sau ac la guler.
Bărbaţii trebuie să pună dragonul pe partea stângă a gulerului, iar femeile, pe partea dreaptă. Acest fapt transformă dragonul într-o amuletă protectoare, care vă poate păzi cu succes de toate tipurile de afecţiuni, boli sau accidente. Inelele cu dragon trebuie, în acelaşi fel, să fie purtate pe mâna stângă de către bărbaţi, şi pe dreapta, de către femei. Astfel se va crea un chi puternic, care vă protejează de ceea ce numim „oamenii diabolici” – oameni care ar putea complota împotriva voastră şi care, pe la spatele vostru, v-ar putea provoca probleme. În plus, dacă se întâmplă să dormiţi într-o cameră afectată de stele zburătoare nefaste, purtarea asupra voastră a simbolului dragonului vă conferă protecţie.
La utilizarea dragonului ca amuletă sau simbol al protecţiei şi norocului, este o idee bună să se ţină seama de diferenţele dintre cele trei tipuri principale de dragoni: Tien Lung (sau Dragonul Cerului), Shen Lung (sau Dragonul Mării şi al Ploii) şi Ti Lung (Dragonul Pământului).

Dintre cei trei, dragonul Tien Lung este cunoscut ca fiind cel mai puternic. El are cinci gheare şi este dragonul imperial, desenat, de obicei, cu auriu şi reprezentat încolăcit printre vârtejuri de nori şi suflând limbi de foc, în timp ce urmăreşte perla dorinţelor. Tien Lung aduce putere şi nobleţe.

Dragonul Mării este regele celor patru puncte cardinale.
El îşi cârmuieşte împărăţia din palate de cristal, şi se spune că aduce o mare bogăţie celor ce reuşesc să îl cheme în preajmă sau care trăiesc lângă domeniile sale acvatice.
Shen Lung suflă spumă şi este adesea înfăţişat împroşcând şuvoaie de apă. Acesta este dragonul care aduce prosperitatea. Dacă aveţi în casă un dragon, amplasarea lui lângă apă îl transformă în Shen Lung.
Dragonul Pământului trăieşte în zone mlăştinoase, ascuns în dealuri unduioase şi munţi.
El are un gât scurt, capul fără coarne şi corpul stacojiu, cu spatele verde. Dragonii Pământului sunt creaturi binevoitoare, a căror puternică suflare cosmică aduce pretutindeni norocul.
Deţinerea unui bun Feng Shui atrage automat mărinimia Dragonului Pământului.
Totuşi, tulburarea liniştii sale, prin săpături şi excavaţii nesăbuite în pământ, îi atrage mânia şi aduce mari nenorociri asupra celor ce îndrăznesc să procedeze astfel.
Gravat pe pocale şi pahare de vin, simbolul dragonului aduce belşug de băutură; pe sticluţele de medicamente, invocă puterile tămăduitoare ale fiilor dragoni. Dacă este folosit pentru a decora copertele cărţilor şi lucrărilor literare, dragonul aduce cunoaşterea şi erudiţia. Când este sculptată pe mânerele uşilor, imaginea dragonului aduce preţioasa energie yang intrărilor principale, sporind astfel şansele oferite de direcţiile bune.
În sfârşit, dacă afişaţi simbolul crapului-dragon (peştele care sare dincolo de poarta dragonului, sau hung men, pentru a deveni învăţat, transformându-se astfel în dragon), veţi atrage puternicul chi al succesului academic.
Mulţi chinezi cred că, dacă pui imaginea crapului-dragon deasupra uşii principale, trecând pragul în fiecare dimineaţă când pleci la muncă, vei reuşi să devii dragon!



 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro