CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

duminică, 4 mai 2014

SEMNAL de ALARMA referitor la ALBINE si mediul de viata

Tuturor iubitorilor de NATURA , de albine si de MIERE :

"Specialiștii în apicultură spun că albinele ar putea dispărea în următorii ani dacă nu se iau imediat măsuri de protejare. Cei de la Greenpeace au făcut un clip prin care dorește să atragă atenție asupra acestui pericol. În clip sunt prezentate albinele viitorul, niște mici roboței. Din păcate, filmulețul, deși se dorește unul SF, nu este foarte departe de adevăr. Un grup de specialiști de la Harvard a conceput o albină-robot care să facă „polenizare artificială.

Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, această amenințarea cu privire la dispariția albinelor există deja de câțiva ani, iar pericolul cel mai mare este legat de anumite tipuri de pesticide, în special de cele denumite neonicotinoide, care se folosesc în Europa pentru culturile de porumb, floarea soarelui și bumbac.
Comisarul european pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor, Antonio Borg, spune că Uniunea Europeană ar putea lua unele măsuri pentru a limita folosirea respectivelor pesticide. Comisia Europeană a făcut deja o propunere prin care dorește ca pesticidele dăunătoare să nu fie folosite pentru o perioadă de cel puțin doi ani, iar o decizie urmează să se ia în următoarea perioadă.
Această problemă nu este doar în Europa, ci și în America de Nord, acolo unde același fenomen, denumit Colony Collapse Disorder, ar putea duce la dispariția albinelor. Potrivit specialiștilor, aceste probleme au început să apară în urmă cu aproximativ șase ani. S-a observat că pesticidele folosite în exces în combinație cu o creștere a temperaturilor au dus la scăderea alarmantă a albinelor.
Organizația Greenpeace acuză faptul că „unor companii multinaționale, cu bugete mari, care au investiții importante în domeniul agriculturii li se permite prea mult și trebuie să oprească folosirea intensivă a produselor chimice”.  De partea cealaltă, firma care produce pesticidele spune că nu există dovezi clare și că neonicotinoidele nu reprezintă un pericol pentru albine.
Reprezentanții UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu) spun că aproximativ 85% dintre principalele culturi de pe continentul european depind de polenizarea insectelor, în principal a albinelor. Albert Einstein spunea că „dacă albinele ar dispărea de pe pământ, omul n-ar mai trăi mai mult de patru ani”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro