CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

duminică, 29 aprilie 2012

Fenomene romanesti , unice in lume


Bineinteles ca si alte locuri in lume sunt minunate, dar Romania are pare-se, ceva in plus. Ceva impreceptibil in aer. Priviti imaginile - voi reveni cu explicatii...

Cerul din comuna Bozioru
In ciuda a ceea ce se spune, turistii straini care descopera Romania, revin mereu atrasi de acest ceva, indicibil.
In Romania, padurea, pamantul, ploaia, campurile, aerul au miros, ca nicaieri in alta parte. Stancile par vii, iar cerurile par deschise.
Si, iata ca Bozioru, o comuna aparent oarecare, din judetul Buzau, face ca afirmatia sa nu fie doar poezie. Pe langa Complexul schiturilor rupestre, comuna Bozioru este recunoscuta pentru "cerul straniu".
Comuna Bozioru, cu satul Fisici si catunul Nucu, aproape de Lacul Gotes, are deasupra cupola unui cer de o claritate neverosimila, ale carui nuante intense contrariaza lumea stiintifica.

Cercetatorii incearca sa isi explice fenomenul unic in lume, cu atat mai mult cu cat este asociat cu evenimente dintre cele mai ciudate.
Pentru a adanci si mai tare stranietatea, demersurile stiintifice au evaluat in masuratori, la 23 000 de grade Kelvin, sticlirile cerului de Bozioru, care se raporteaza la 16 000 de grade Kelvin, normalul cerului de deasupra oraselor.
Asemenea unui vortex, unei spirale care te absoarbe catre o alta dimensiune, cerul din Bozioru iti amorteste simturile hipnotic si te transporta in strafundurile fiintei cu vehicule nestiute. Cercetatorii extrasenzoriali il considera fara dubiu, una dintre portile energetice ale Universului, in care spatiul si timpul se acorda cu axa infinitului.

Evenimente nefiresti se petrec sub cerul din Bozioru
Asa s-ar explica si interesul anumitor organizatii oficiale sau mai putin oficiale, pentru intreaga zona a Buzaului.
Pe langa cerul aparte, acestia au fost atrasi si de evenimentele devenite obisnuite, aici, care au depasit de mult eticheta coincidentei.
Disparitii misterioase de persoane, care s-au facut nevazute sub ochii celor care le insoteau si care, fie nu au mai aparut niciodata, fie s-au trezit in cu totul alt loc, fara sa stie ce au patit; defectarea inexplicabila a aparaturii electronice; izvoarele radioactive, asa-zisele ape vii; anomaliile magnetice; aparitia unor Obiecte Zburatoare Neidentificate.; activarea brusca a fenomenelor telepatice si a altor manifestari extrasenzoriale, la oameni obisnuiti care traverseaza locul, sunt numai cateva dintre ciudateniile Boziorului.
Uneori in zilele senine, acel albastru curat al cerului se transforma in nuante foarte profunde, incat parca devine un vortex. Cu cat privesti mai mult spre el, ai impresia ca te absoarbe infinitul. Simti ca te cuprinde o vraja ce iti paralizeaza toate simturile, nu mai auzi nimic in jur.
S-au facut numeroase teste sub forma de joaca prin impartirea in doua grupe si asezarea pe culmi diferite. Cerinta era ca prin puterea gandului sa se transmita diferite informatii. Aceste transmisii telepatice aveau un grad mai mare cand intensitatea cerului era maxima. Prin aceste perceptii s-au putut identifica cu precizie vestigii antice din zona, primeau informatiile ca si cand pamantul le dezvaluia misterele sale. Coincidenta sau nu, Bozioru are ca simbol un triunghi cu baza pe verticala reprezentand un zeu enigmatic, ce rezolva secretele din adancuri, asociat de unii cercetatori ca un zeu al minelor. Era ca si cand acest zeu intrase in conexiune cu cercetatorii supusi testelor.

Muntii Buzaului au fost inclusi inca din cele mai vechi timpuri in geografia sacra a lumii. Este vorba despre o geografie ale carei coordonate include zone unde aveau loc anomalii magnetice, locuri cu potential energetic ce se manifesta in plan fizic si spiritual numite de experti “perimetre energo-informationale”. In aceste zone se petrec fenomene ciudate, corpul calatoreste in spatii atemporale dematerializandu-se, primeste informatii telepatice de la entitati necunoscute, iar zacamintele din subsol sunt unele de mare interes. Oamenii cu perceptii extra-senzoriale se simt foarte apasati de incarcatura energetic-informationala ce exista in astfel de zone geografice sacre, de care Romania este plina.
Cele mai ciudate fenomene din zona raman disparitiile de persoane ce se realizeaza in doua moduri, unele au disparut si nu au mai aparut, iar altele au disparut dintr-un loc si au aparut in altul fara sa isi mai aduca aminte ceva din ce s-a intamplat, asa cum relateaza localnicii zonei.



Micul Canion al Romaniei : printre turnuri si piramide, in haurile de la Rapa Rosie langa Sebes
Fratele mai mic al Marelui Canion Colorado se afla la aproximativ 3 kilometri de orasul romanesc Sebes, din judetul Alba. Se numeste Rapa Rosie si se intinde pe o suprafata de circa 25 de hectare. Chiar daca dimensiunile nu se compara cu cele ale faimosului canion de peste Ocean, rezervatia continua sa atraga sute de curiosi.
Rapa Rosie este o rezervatie geologica ai carei pereti ating inaltimi de pana la 100 de metri. Turistii sunt atrasi in primul rand de formele deosebite sapate de ape in lutul colinei.
Pare înspăimântător, nu? Când plouă, chiar așa e, căci printre cutele adânci care brăzdează acest deal-monument al naturii se pornesc la vale pâraiașe sângerii, care în goana lor nebună iscă zgomote stranii.
Cum ajungi?
De pe E 68 sau DN 1, imediat cum te aproprii de Sebeș, se va vedea în depărtare un munte de roșu:D E așezată așa de bine, parcă pentru a o avea mereu în față, ca punct de reper. Din centrul Sebeșului se face o stradă spre Daia Română (10 km, există indicator). Nu vei parcurge toți cei 10 km, dar vei face cam jumătate până ieși din oraș, parcurgi o câmpie și oprești mașina pe o pajiște din fața Râpei. Te poți opri când dai de un panou informativ, pornești pe jos și te poți plimba pe sub Râpă, pe niște cărări care străbat o pădurice (ideale pe o vreme caniculară) sau chiar să ajungi până la baza frumuseții roșcate, dar te rugăm să nu te urci pe ea. Pe de o parte, pentru că escaladarea unui sol argilos este destul de periculoasă, iar pe de altă parte, fiindcă este un monument al naturii și trebuie să-l protejăm.

Formele bizare intalnite (comparate cu niste orgi imense) au luat nastere prin scurgerea apei de ploaie prin argila, nisipul si pietrisul din care sunt formati peretii verticali.

Deasupra coloanelor, dealul se continua cu pajisti inverzite si presarate cu pomi. Intr-o mare de verde, pata de culoare rosiatica pare ireala.
Este foarte multa liniste. Undeva, pe cer, se rotesc ulii. Peisajul e ca din alta lume, cu formele acelea ciudate, care te domina prin inaltime si frumusete. Se aude doar vantul.
Rapa a fost declarata monument al naturii in 1950, datorita frumusetii si unicitatii ei.
In zona cresc cateva specii rare de plante.








Groapa Ruginoasa, un fenomen unic in Europa

Situata la est de Pasul Vartop, in Muntii Batrana, Groapa Ruginoasa, o imensa ravena in forma de amfiteatru, lata de circa 600 de metri si adanca de 100. Fenomenul este unul aparte si ofera o priveliste de neuitat.
In urma cu doar 80 de ani, locul nu era marcat decat printr-o mica vaiuga.Aflata la o altitudine de peste 1.300 de metri, Groapa Ruginoasa s-a format din cauza eroziunii solului intr-un timp foarte scurt. Procesul de eroziune a scos la suprafata straturi de coartite. Culoarea rosie-violacee transforma zona intr-una deosebita, de la departare semanand cu o rana deschisa in trupul muntelui.
Aspectul sau fantastic care sugereaza un colt din Canionul Colorado este astazi un adevarat laborator morfologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro