CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

sâmbătă, 28 august 2010

Transmisie web – Bunicul Cirilo Perez Oxlaj – Wandering Wolf (Lupul Ratacitor), marele intelept al mayasilor zilelor noastre.



Sambata, 15 august 2010, a avut loc o transmisie live, prin internet a viziunii cosmice mayase, prin intermediul intelepciunii si cunoasterii lui Don Alexandro - Bunicul Cirilo Perez Oxlaj – Wandering Wolf (Lupul Ratacitor), marele intelept al mayasilor zilelor noastre.

Drunvalo Melchizedek a vorbit adesea despre capetenia mayasilor, Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj, cunoscut si sub numele de Wandering Wolf sau Tata (Bunicul).

Consiliul National al Batranilor Intelepti Mayasi din Guatemala au un mesaj important de transmis lumii. Capetenia lor, Bunicul Cirilo, protagonist al filmului Shift of the Ages (Schimbarea Erelor), a dezvaluit publicului larg viziuni nestiute anterior, concepte si profetii stravechi.
Multi oameni stiu ca marele ciclu al faimosului Calendar al Numaratorii Lungi se incheie in intervalul de timp 2011-2012, dar ar putea sa nu inteleaga exact ce inseamna acest final.
Pentru inceput, Wondering Wolf (Tata) este intrebat despre relatia cu Creatorul.

Tata: Conform celor spuse de strabunii nostri, au fost patru profeti care au aparut, dintr-o data, printre oameni. Si ei au inceput sa spuna:
Trebuie sa ne rugam pentru soare, pentru ca lumina sa vina aici, pentru a vedea frumusetea Pamantului.
Dar trebuie sa cerem acest lucru.
Iar oamenii s-au adunat, s-au supus, au inceput sa formeze grupuri si sa ceara, rugandu-se:
Tata, tu vrei sa vezi frumusetea Pamantului.
Si faceau incantatii intruna, cerand ca lumina sa vina pe Pamant. Creatorul nostru a inteles durerea si nevoia copiilor Sai de a vedea acest lucru, asa ca ei au inceput sa se pregateasca. Ei s-au adunat, asteptand soarele, dar mai intai au vazut o stea, care era Venus. Ei au vazut lumina venind si s-au adunat, au pregatit toate instrumentele muzicale si au urcat in varful muntelui. Odata ajunsi acolo, au inceput sa cante la instrumente si sa se roage:
Vrem sa vedem lumina, vrem sa vedem lumina!
Ieri a trebuit sa facem ceremonia si aceasta a fost o modalitate de a comunica cu voi toti.
Acesta a fost inceputul, apoi ei au inceput sa creeze calendare, pana in vremurile in care traim acum.
Pentru a completa acest lucru, va voi arata aceasta plansa, care arata cum au venit stramosii nostri trimisi de Creator. Ei erau patru. Ei vin in jos. Numele lor erau: Balam Kice, Balam Makalo, Makahutah, Ikhalam.
Ei au venit pe acest Pamant, iar numele lor era Maya sau Atlantida. Maya si Atlantida sunt unul si acelasi lucru. Ei s-au reintors la constelatia de stele, dar inainte de a pleca, ei au locuit aici, in taramurile mayase, timp de sute de ani. Cand si-au incheiat misiunea, s-au intors la constelatia de stele. Dar ei ne-au lasat multe lucruri, insa ma voi referi doar la o anumita profetie. Inainte de a pleca, ei si-au chemat toti copiii si nepotii, intregul oras. Si au spus:
Vreau ca toti sa fie prezenti aici, toti fiii si fiicele, nepotii si nepoatele noastre.
Batranii intelepti erau foarte batrani atunci.
Fiii mei, nu ne uitati, pastrati-ne vie amintirea. V-am impartasit o buna cunoastere, sfaturi intelepte. Invatati-i aceste lucruri pe copiii vostri, pe copiii copiilor vostri si pe toate generatiile viitoare. Fiindca noi ne intoarcem acum, in locul de unde am venit.
Iar cei care erau in apropierea lor au spus:
Bunicilor, dar de unde ati venit?
Dragii nostri copii, noi am venit din acel mic manunchi de stele si acolo ne vom intoarce. Timpul nostru pe aceste meleaguri s-a sfarsit. Anii pe care trebuia sa-i petrecem cu voi au trecut. Existenta noastra aici. pe Pamant, s-a incheiat.
Si s-au infasurat in hainele si s-au intins pe jos. Toti oamenii s-au indepartat, lasandu-i sa se odihneasca. Au trecut ore, iar batranii intelepti stateau in acelasi loc. Toti se intrebau ce se intampla cu ei, de stau inca intinsi acolo. Asa ca, au hotarat sa ii trezeasca:
Bunicilor, ridicati-va!
Dar au constatat ca batranii plecasera si nu mai ramasesera acolo decat hainele lor. Ei disparusera. Cu trecerea anilor, au fost gasite toate scrierile pe care ni le-au lasat. Batranii intelepti erau mayasi sau atlanti. Ei s-au reintors la stele, dar ne-au lasat scrierile lor. Iar apoi, ei s-au reintors pe Pamant, in Egipt. Numele lor era Kara Maya.

Dar am uitat sa va spun ceva.
Ceea ce ne-au lasat ei aici sunt marile piramide, marile centre de observare, adevarate centre de studii astronomice. Ei au venit in preajma locuitorilor, in mijlocul locurilor, ei studiau astronomia, masurau timpul si au finalizat cel mai lung calendar, cel al Numaratorii Lungi. Este un calendar ce cuprinde 5.200 de ani, un timp echivalent cu o rotire a soarelui.

Si de aceea sunt acum cu voi, dragii mei frati si surori, pentru a va spune ce e scris in Calendarul Mayas. Incheiem cea de-a cincea rotire a soarelui. Poate ca mai urmeaza sa treaca 40-50 de ani pana la schimbarea ciclului.
Asadar, ei ne-au lasat acel calendar. Cand au venit in Egipt, numele lor era Kara Maya.
In aceste glife, vedem ca ei s-au reintors la stele. Ei s-au intors pentru a treia oara pe Pamant si au poposit in Asia, sub numele de Maya Ces. Dupa ce au pus si acolo bazele traditiei, ei au plecat din nou la stele. Apoi, s-au mai intors o data pe Pamant si au poposit in India. Iar acolo numele lor era Naga Maya. Si, din nou, s-au reintors la constelatia de stele. Ei au stat alaturi de oamenii acelor locuri, spunandu-le acelasi lucru, ca ei cred ceea ce va voi spune eu acum.

Joseph:
Modul in care Tata comunica este prin intermediul povestilor, iar modul nostru vestic de comunicare este mult mai direct. De aceea, cand ii adresez o intrebare lui Tata, el raspunde printr-o poveste, in care se afla o multitudine de informatii. Si chiar daca nu e un mod obisnuit de exprimare si intelegere din partea noastra, cred ca e important sa-i urmarim cu atentie povestile, fiindca sunt atatea lucruri interesante in ele.
Deci, Tata, ai vorbit despre un calendar foarte lung, Numaratoarea Lunga, de 5.200 de ani. Ne poti face o descriere sumara a celorlalte calendare?

Tata: Avem un calendar care are 260 de zile. Acesta este calendarul care controleaza corpul, din momentul conceptiei fiintei umane, pana cand copilul se naste.
Avem un alt calendar care controleaza rotatia Pamantului in jurul Soarelui, Haab, de 360 de zile.
In ambele calendare, ei au descoperit ca, in cele patru anotimpuri ale anului, sunt zile mai lungi decat noptile si, in alte perioade ale anului, noptile sunt mai lungi decat zilele. Calendarul era asemenea unui cerc.
Cand au calculat, au observat ca marcau fiecare douazeci de zile si ca timpul era multiplicat de 18 ori, pentru a ajunge la locul de origine, pentru a inchide cercul, dar acesta nu se inchidea. Era un spatiu liber, de 5 zile. Aceste 5 zile sunt numite „uaieb” si exista un alt calendar care cuprinde si uaieb-ul. Acesta este un calendar care ne calauzeste. Sunt zile pentru meditatie, pentru ceremonii, pentru dans, pentru muzica, este un timp pentru introspectie.

Deci, cele 360 de zile plus cele 5 zile, fac 365 de zile si acesta este un an complet.
Cu totul, sunt 20 de calendare, dar nu avem timp sa vorbim despre toate. Va voi vorbi despre ultimul calendar, care este Choltun (Calndarul Numaratorii Lungi).
Choltun are 400 de ani. Si sunt 13 baktuni care trebuie sa treaca pentru o perioada completa a soarelui. Si de aceea sunt aici cu voi, fiindca incheiem cel de-al 13-lea baktun.
Dar nu avem o data exacta. Probabil va mai dura 30 - 40 de ani pentru ca aceasta Numaratoare Lunga sa se incheie. Acesta este timpul in care actualul ciclu al soarelui se va sfarsi si vom incepe un nou ciclu. Deci, pentru ca voi sa stiti, eu sunt mayas si sunt aici cu voi si am venit in numele Consiliului National al Batranilor Intelepti Mayasi. Puteti vedea dupa culoarea mea, ca sunt mayas.

Nu am venit ca sa va mint. Anul despre care vorbesc, despre ceea ce se va intampla in 2011-2012, nimic din toate acestea nu se va intampla. Si spun inca o data: Calendarul Mayas nu are nicio legatura cu Calendarul Gregorian.
De exemplu, si in calendarul gregorian exista anul 2010, dar in Calendarul Mayas incheiem un ciclu de 5.200 de ani. Si, de asemenea, incheiem cel de-al cincilea ciclu al soarelui.
Si ce va rog cel mai mult este sa nu va temeti. Nu va temeti!
Ganditi-va la batranul intelept mayas, care va vorbeste direct. Peste doi ani, cand va veni acel timp, va veti aduce aminte de mine. Vom continua sa vedem soarele, vom continua sa vorbim cu cei dragi, cu familiile noastre.

Joseph:
Multumim,Tata, pentru aceste clarificari. Cum vom sti ca acest ciclu al soarelui se incheie si incepe unul nou?

Tata: Cand acest ciclu al soarelui se incheie, vom intra intr-o perioada de intuneric si nu stim daca aceasta va dura 3 zile sau o luna, nu stim cat va dura. Ca o speranta, va spun ca incheiem cea de-a cincea perioada a soarelui, ceea ce inseamna ca am trecut prin prima perioada, a doua, a treia, iar acum incheiem cea de-a patra perioada si ciclul continua. Deci nu e pentru prima oara cand se intampla asa ceva.

Exista o profetie a mayasilor care spune:
Noi suntem cei de ieri, noi suntem cei din prezent, noi vom fi cei de maine.
Si ceea ce spun mayasii este valabil si pentru voi. Dar analizati-va pe voi, pe inaintasii vostri. Viata noastra continua, iar noi vom fi aceiasi si in viitor.
Asta stiu eu despre acest calendar in aceasta perioada pe care o incheiem.

Joseph: Sunt foarte multi oameni care traiesc mari provocari. Suntem implicati intr-un proces ce este numit schimbarea erelor, schimbarea timpului. Toate aceste schimbari nu inseamna o simpla schimbare de o zi, ci ea cuprinde o perioada mai lunga de timp. Multi oameni trec prin provocari personale, financiare, in domeniul relatiilor, multi cauta intelesuri mai profunde ale vietii. Dincolo de ceea ce credem despre sfarsitul unui ciclu, peste doi ani, sau peste 50 de ani, ce le puteti oferi oamenilor, la nivel spiritual, pentru a-i ajuta sa treaca prin aceste timpuri care ne pun la incercare?

Tata: Noi, cei care controlam timpul, Pastratorii Timpului, am vrea sa va ajutam pe voi toti sa intelegeti. Stiu ca multi dintre voi deja ma cunoasteti, deoarece calatoresc in jurul lumii de peste 30 de ani, purtandu-mi mesajele.
Deja observam aceste schimbari de mult timp. Pentru ca este multa suferinta pe Pamant. Si sunt prea multe inventii care distrug mediul. Au aparut multe boli contagioase. Oamenii de stiinta au creat prea multe lucruri care distrug viata oamenilor. Plantele sunt si ele bolnave si ma refer la agricultura. Aceste boli sunt cauzate de oamenii de stiinta, se folosesc insecticide, care sunt bune dintr-un punct de vedere, dar otravesc solul. Acum, solul nostru este otravit si plantele sunt si ele otravite. Aerul pe care il respiram este contaminat. Tinerii nu mai vor sa munceasca, dar vor sa aiba bani. Ei devin dependenti de droguri si fumeaza mult.

Joseph: Fata de toate acestea, cum ne putem pregati, fiecare in parte, cum putem face fata acestor provocari?

Tata:
Este dificil sa va spun acest lucru, dragii mei prieteni, fiindca omul a creat banii pe Pamant, iar acum toti vor sa aiba bani, dar nu le place sa munceasca din greu. Iar acum, educatia din strabuni pierde teren. Scolile si universitatile ofera un alt fel de educatie. Ei nu vorbesc de respectul fata de mama, tata, frati, vecini, de respectul fata de ceilalti. Asemenea principii nu mai sunt luate in considerare. Copiii nu mai sunt invatati cine anume ne da apa pe care o bem, aerul pe care il respiram, cine ne-a daruit Pamantul pe care traim.
Este ceva ce aducem in interiorul nostru. Nu suntem invatati sa o respectam pe mama noastra – Mama Pamant. Am distrus-o pe Mama Pamant, iar ea este bolnava, este in agonie. Acelasi lucru ni se intampla si noua. Pentru a repara aceste lucruri, le putem ameliora prin multe mijloace. Trebuie sa incercam sa oprim experimentele nucleare, sa nu mai existe bombe atomice, razboaie, moarte, sa nu se mai construiasca rachete pentru a calatori pe alte planete, fiindca toate acestea distrug Pamantul, iar cu atatea produse din mase plastice, am contaminat raurile, lacurile, oceanele.
Deci sa evitam asemenea lucruri, iar o cale prin care putem ajuta este sa-i facem pe oameni si pe cei care ne conduc sa constientizeze ceea ce se intampla.

Speram ca toti oamenii gandesc in felul in care o fac popoarele indigene. Si noi ne gandim la noi, dar ne gandim si la ziua de maine si de poimaine, pentru copiii copiilor nostri si mai departe, pentru generatiile viitoare.
Fiindca nu va ganditi decat la cum sa faceti bani si bani si iar bani, cand veti epuiza toate bogatiile Mamei Pamantnu veti mai putea face nimic cu banii. Veti avea bani, dar nu veti avea ce manca, fiindca totul va fi contaminat. Asta este ceea ce va spun, incercati sa nu mai folositi nimic din ceea ce poate distruge Pamantul si omenirea.

Joseph: Multumesc, Tata. Sa rezumam ceea ce ai spus: Perioada si incercarile prin care trecem sunt autoimpuse, ele sunt rezultatul propriilor noastre actiuni, deci este important sa ne reconectam cu Pamantul si sa exercitam influenta pe care o avem asupra copiilor nostri, spunandu-le spune acest adevar.

Tata: Asa trebuie, Frate al meu.
Dupa cum v-am mai spus, aceasta schimbare nu are loc pentru prima oara. Important este sa nu uitam ceea ce stramosii nostri ne-au daruit, ceea ce ne-au invatat. Ei ne-au invatat cum sa-L onoram pe Creatorul nostru, sa ne supunem Mamei Pamant si sa o respectam, cu rugaciuni, cu cantece, cu zile sacre, sa onoram locurile sfinte. Sunt locuri in munti si in apropierea vulcanilor sau a stancilor, in apropierea lacurilor si a oceanelor, in care trebuie sa facem ceremonii. Fiecare popor are astfel de locuri, propriile cai de a comunica cu Creatorul. Ori de cate ori meditam, Ii cerem Creatorului sa aiba compasiune pentru noi, sa aiba grija de copiii nostri.
Cand vom trece de anul 0 si vom incepe un nou ciclu, cand acest ciclu se va incheia, toate suferintele noastre vor lua sfarsit. Toate aceste idei care ii fac rau Pamantului, ne fac rau noua insine. Toate acestea se vor sfarsi. Apoi, vor veni timpuri in care vom intelege ca noi toti avem aceeasi valoare, ca suntem egali unii cu altii.
Si fiecare, in felul sau, in limba sa, va face exact asa cum facem noi mayasii – sotul, sotia, copiii, intreaga comunitate – iau parte la ceremonii, mii de oameni, fiecare contribuie cu cate ceva, oferind ceva in cadrul ceremoniei, iar din contributia mica a fiecaruia se naste o mare ceremonie. Este un grup care canta pentru Creator. Cand acest grup termina, este un alt grup care canta pentru Mama Pamant. Un alt grup se roaga ca sa avem un alt soare, atunci cand acest soare nu va mai fi. Un alt grup spune:
Tata, trimite-mi aer pur, pentru a putea respira! Un alt grup ii cere Tatalui apa curata pentru baut. Alt grup spune:
Tata, nu cerem toate acestea pentru noi, ci pentru animale, pentru a avea hrana!
Si tot grupul spune:
Pace pentru noi, dar pace si pentru animalele din padure!
Si, in acest fel, Tatal isi va arata compasiunea pentru noi.
Acestea sunt credintele noastre pe care vrem sa vi le impartasim. Si lumea se intreaba:
De ce apar tot mai multi indigeni in lume, care sunt atat de simpatizati?
Eu sunt acum in Ungaria si cred ca si acesta este un loc al unor popoare indigene. Noi nu suntem sectanti. Suntem cu totii frati si surori. Suntem cu totii flori ale Pamantului. Fie ca suntem negri, albi, galbeni sau ca cei care au culoarea pamantului. Suntem copiii aceluiasi Tata, ai aceluiasi Creator. Suntem cu totii copiii Mamei Pamant. Suntem frati si surori.

Joseph: Multumim, Tata. Foarte frumos.
Multi dintre voi au participat la aceasta transmisie web cu anumite idei despre Calendarul Mayas, despre ce va fi in 2011 sau 2012, daca ar trebui sa ne mutam in alte locuri, daca ar trebui sa facem ceva in mod diferit, sa ne schimbam serviciul, sa facem un copil.
Intreaga presa care vorbeste despre 2012 nu este inspirata din surse mayase si, indiferent de sursa voastra, vrem sa va transmitem mesajul inteleptilor mayasi. Inteleg ca nu este exact ceea ce va asteptati sa auziti, dar cred ca este ceva de mare valoare, foarte relevant in ceea ce ne ofera Tata.

Acum as vrea sa schimbam putin directia si sa vorbim despre ceva mai legat de timpurile pe care le traim in prezent, mai degraba decat sa ne referim la viitor.
Pentru ca, atunci cand esti alaturi de intelepti, esenta mesajelor lor cuprinde timpul petrecut de ei in ceremoniile in onoarea strabunilor, invocarea celor patru directii si a elementelor si faptul ca suntem cu totii frati si surori, o comunitate, o familie.
21 decembrie 2012 pare sa fie sfarsitul calendarului. Veti auzi parerea marelui intelept mayas, care spune ca s-ar putea sa nu fie asa.
De fapt, nu este sfarsitul Calendarului Numaratorii Lungi. Luati aceasta informatie asa cum doriti, dar haideti sa onoram aceasta traditie straveche. Sa onoram incredibila intelepciune pe care Tata ne-o ofera si haideti sa ne schimbam perspectiva, in loc de a ne concentra asupra unei zile din viitor.

Haideti sa ne concentram atentia in prezent. Cum contribuim noi la experienta prezenta, in viata noastra personala, in viata din cadrul comunitatilor noastre, in lumea noastra, tot ceea ce bunicul intelept ne daruieste astazi.

Cateva intrebari se refera la craniile de cristal. Oamenii sunt interesati de craniile de cristal.
Tata, timpul nostru aici este foarte scurt si sunt o serie de intrebari pe care vrem sa ti le adresam. Te rog sa ne raspunzi pe scurt, daca este posibil.
Deci, ce ne poti spune despre craniile de cristal si despre profetiile din jurul lor?

Tata: Craniile de cristal sunt foarte importante. De exemplu, craniul de cristal care se afla in posesia Annei Mitchell-Hedges le apartine mayasilor.
Cristalul nu este de origine pamanteana. eE a venit din Pleiade, odata cu profetii din stramosi, care au venit aici, fapt care se poate dovedi si in mod stiintific. Si nu exista un alt cristal. Exista un alt craniu de cristal in SUA, care a fost descoperit intr-un sit sacru din Guatemala. Si probabil ca sunt mai multe. Dar, in zilele noastre, exista multe cranii de cristal facute de oameni si care fac obiectul unor afaceri. Dar, dincolo de toate acestea, cele originale sunt niste mesageri. Craniile de cristal prezinta, in mod transparent, intelepciunea, cunoasterea pura care vine din Pleiade. De aceea, ele sunt transparente. Ele au stat mii de ani ingropate in pamant. Prin transparenta lor, ele transmit ca, in ciuda faptului ca stramosii nostri au murit in urma cu mii de ani, cunoasterea si intelepciunea lor inca transpar in lume.
Cele mai rele lucruri pe care vi le spun despre ciclurile soarelui nu sunt cuvintele mele, sunt ale stramosilor mei. In acelasi mod, craniile de cristal sunt dovezi ale intelepciunii lumii indigene, a stramosilor nostri.
Ele spun ca intelepciunea nu moare, ea ramane. Chiar atunci cand cineva moare, ea ramane in mintile noastre, in cosmos.
Semnificatia lor este uriasa. Si aceste insusiri nu sunt valabile pentru orice craniu de cristal, ci doar in cazul celor originale. Nu conteaza cum au aparut ele, important este sa cunoastem importanta intelesului fiecaruia din aceste cranii. Pentru noi este important sa intelegem semnificatia acestor cristale. Dar acum acestea sunt expuse si se cer bani pentru a fi vazute.

Joseph: Multumim Tata.
Avem o intrebare din Italia. In legatura cu intoarcerea strabunilorii vom putea vedea pe strabuni, inaintea incheierii acestui ciclu solar?

Tata: Strabunii nostri ne-au lasat o mare cunoastere, toate aceste invataturi, apoi a venit un timp in care nu am mai auzit nimic de la ei. Dar, in mintea indigenilor s-a pastrat cunoasterea, ea s-a aflat intotdeauna acolo. E ca si cum ea ar fi stat acolo, in stare latenta, dar acum a venit vremea cand aceasta cunoastere revine la viata. Ei vorbesc despre 2012, care reprezinta o parte din invataturile lor. Stramosii nu se mai intorc dar invataturile lor infloresc in mintea fiecaruia dintre noi. Tot ceea ce stramosii nostri au lasat scris in pietre, roci, in multe locuri din lume, se intoarce acum.
Daca ascultati cuvintele pe care vi le spun este ca si cum ati vorbi cu lumile, ca si cum le-ati privi.

Joseph:
Multumim Tata. Intelepciunea pe care ne-au lasat-o stramosii se trezeste in fiecare dintre noi.

Tata:
Ea a existat intotdeauna in natiunile indigene, dar acum ea se dezvaluie lumii.
Cel mai important mesaj pentru voi toti:
Treziti-va cu totii, nici un grup de oameni nu trebuie sa ramana in letargie.
Sa nu va temeti si sa nu mai contaminati mediul.
Amintiti-va de Creator, pentru ca El este alaturi de voi. Noi toti suntem copiii Sai. Acesta este sfatul meu.

Joseph: Multumim Tata. Iata o alta intrebare importanta de la Mayo, din Ungaria:
Ce este mai important? Ar trebui sa facem lucrurile in mod diferit, sau sa gandim altfel?

Tata: Eu cred ca trebuie sa ganditi corect, sa va ganditi la lucruri bune, pozitive. Eu va spun ca nu se va intampla ceva drastic, slaviti numele Creatorului vostru, asa cum stiti voi. Daca va iubiti cultura, faceti asa cum va spune cultura sau religia voastra. Suntem cu totii copiii aceluiasi Dumnezeu. Tot ceea ce exista pe Pamant este creatia lui Dumnezeu: copacii, vulcanii, lacurile, animalele. Dar noi, oamenii, suntem favoritii lui Dumnezeu. Strigati, cantati: Tata, da-ne viata!
Tot El ne-a daruit si muzica, prin care il putem invoca. Sa nu mai acceptam uciderea Mamei Pamant. Sa nu mai toleram armele de foc, care ucid alti oameni. Acestea sunt sfaturile mele.

Joseph: O intrebare de la Nancy, din Manhattan:
Ce spun profetiile mayase pentru urmatorii doi ani – natiunile noastre vor fi afectate din punct de vedere politic?

Tata: Profetiile sunt mesaje ale stramosilor nostri. Una dintre profetii ne spune: Lasati mareata melodie sa cante, dati frau liber dansului, eliberati prizonierii, ei sunt vaile mele, ei sunt muntii mei.
Voi sunteti persoane educate si stiti mult mai multe decat mine, un biet batran intelept. Printre mayasi, noi spunem ca valorile noastre sunt prizonierii nostri. De ce sunt muntii, prizonierii nostri? Cred ca puteti si voi raspunde. Vaile noastre sunt folosite pentru experimente nucleare. Ei rascolesc inima Pamantului, pentru a scoate minereuri din adancuri.
De ce sunt muntii, prizonierii nostri? Ei doboara copacii nostri stravechi, cu masinariile lor ucigase. Iar vanatorii ucid minunatele animale din jungle. Muntii si vaile sunt locurile in care traiesc fratii si surorile noastre – animalele. Asta spune profetia strabunilor.

O alta profetie spune ca, atunci cand murim, ne odihnim. Dupa o perioada de odihna, vom renaste. Acestea sunt cuvintele stramosilor. Ei spun ca toti oamenii se vor trezi. Nimeni nu va fi lasat in urma.Si profetia continua: Impreuna vom vedea muntii nostri, campurile, apele noastre, impreuna ne vom vedea copiii.
Cand m-am intors, m-am dus sa-mi vad muntii, iar ei sunt precum desertul. M-am dus sa-mi vad apele, dar ele sunt contaminate. Mi-am regasit copiii, coplesiti de atatea informatii, iar orasele mele erau distruse.
Voi toti, frati si surori, in toate orasele stravechi ale stramosilor nostri, ii vedeti pe toti acesti antropologi, care sapa si iar sapa, distrugand orasele stravechi.

Joseph: O alta intrebare de la Tom de Winter, din Olanda:
Am facut o calatorie in Guatemala, unde am participat la o ceremonie si am observat ca reteaua energetica din jurul Pamantului se transforma. Am fost uimit sa constat acest lucru.
Tom a realizat faptul ca ceremoniile puternice pe care le-ati facut, de exemplu, ceremonia focului din Guatemala, continua in acelasi mod.

Tata: Continuarea ceremoniilor este in destinul mayasilor. Nu sunt numai eu, sunt mii de batrani intelepti in Guatemala. Si noi toti facem ceremonii. Cand am vizitat Japonia, am vazut ca batranii intelepti de acolo plangeau, spunand ca ei traiesc in Okinawa, un oras in jurul caruia erau peste 18 centrale nucleare americane. Si el m-a rugat sa meditez, sa ma rog impreuna cu el, pentru ca misiunea lui era sa se roage, sa faca ceremonii, pentru ca acele centre nucleare sa nu-i faca si mai mult rau Japoniei.
Iar noi, batranii intelepti de pretutindeni, ne rugam si meditam pentru binele intregii lumi.
Si v-as fi recunoscator daca ati participa si voi cu totii, alaturi de noi, la aceste rugaciuni si meditatii.


Joseph:
Multumim, este o revelatie minunata.
O alta intrebare: De unde ai colierul pe care il porti la gat, din ce este facut si de ce il porti?

Tata: Colierul meu este din Guatemala si este facut din malahit si jad. Ele ne protejeaza de energiile negative si ne aduc bucurie, atunci cand vorbim. Eu vorbesc cu voi si, in acelasi timp, vorbesc si cu Creatorul. Pentru aceasta il folosim.

Joseph: Ne poti da un exemplu al unei ocazii in care colierul tau te-a salvat?

Tata: Cu multi ani in urma, m-am intalnit cu o sora care tremura, inima ei tremura. Am luat-o de mana, i-am spus sa stea jos, pe scaun. Am pus colierul meu intr-o batista, am turnat un pahar de apa peste pietrele colierului, iar paharul l-am pus la picioarele ei. I-am dat apa si i-am spus: In numele Creatorului si al Mamei Pamant, vindeca-te!
Colierul i l-am pus pe chakra inimii . Ea a baut apa, apoi s-a facut din nou bine.

Joseph:
Colierul si pietrele cu care este impodobit are multa putere. Lucreaza pentru toti cei care cred in puterea lui.

Tata: Mi l-am pus ca sa va uitati la mine, il pun la dispozitia voastra aici, pentru a va ajuta in orice mod este posibil.

Joseph: Ai camasa atat de frumos brodata si colorata – ne poti spune cate ceva despre ea, ce fel de broderie se foloseste si ce semnificatie are in Guatemala?

Tata: Ei bine, noi traim printre flori, in mijlocul si impreuna cu natura. Fiecare regiune din Guatemala are propriile-i modele si, astfel, putem sti de unde sunt oamenii, dupa imbracamintea pe care o poarta. Vestmantul meu, de exemplu, este din Kamalapa.

Joseph: Traim vremea feminitatii. Ne poti vorbi despre acest aspect?

Tata: In vremurile vechi, dinaintea invaziei, femeile erau egale cu barbatii, aveau responsabilitati diferite, dar erau egali. Odata cu invazia, s-a instituit religia care propovaduia ideea ca femeia trebuie sa i se supuna barbatului si, incetul cu incetul, situatia s-a schimbat, pana ce femeile au devenit oprimate.
Acum, fiindca parcurgem acest timp al schimbarilor, si acest aspect se schimba. Nu numai la mayasi sau in America Centrala, dar si in intreaga lume. Este un timp in care femeile se ridica, isi exprima libertatea, iar valorile lor sunt tot mai mult respectate. Dupa cum spun stramosii, va veni vremea cand femeile vor conduce. Din acest motiv exista acum mai multe femei in pozitii de conducatori ai guvernelor, cum s-a intamplat si in Costa Rica, unde presedinte este o femeie. La fel si in Argentina, iar in Chile, o femeie-presedinte tocmai si-a incheiat mandatul. Si nu vorbim doar despre femei, ci despre elementul feminin, care se trezeste peste tot in lume. La popoarele indigene, latura feminina a barbatilor a fost intotdeauna vie. De aceea, ei nu se simt stingheriti cand poarta straie brodate, atat de viu colorate. Dar, in orase, barbatii nu ar purta niciodata o camasa roz.

Joseph: Cum se reflecta acest aspect, in relatiile dintre barbati si femei?

Tata: Exista o schimbare, pentru ca femeile sunt tot mai interesate de educatia lor, merg la universitati, lucru inexistent inainte, fiindca locul lor era in bucatarie, in casa.
Sfatul meu este sa va educati copiii nu doar la scoala, ci sa-i invatati sa-si respecte familia, comunitatea, inaintasii, natura. Femeile trebuie sa-si continue educatia, pentru ca nu trebuie niciodata sa incetam sa invatam. S-au facut multe progrese, dar este necesar sa continuam. Mentalitatea se schimba foarte lent, la sate.

Joseph: Oamenii sunt ingrijorati de schimbarea polilor magnetici, de anul 2012. Ce le poti spune celor ingrijorati pentru viitorul lor?

Tata: Daca ne concentram asupra unei proiectii in viitor, uitam de prezent. Noi vedem lucrurile, traind constient fiecare moment, fiecare zi. Sa faci in fiecare zi ce poti mai bine, sa ajuti pe cineva, sa vizitezi un batran, sa daruiesti cuiva ceva, in loc sa te ingrijorezi de zilele ce vor veni.

Joseph: Exista si adunari ale batranelor intelepte, care se reunesc in diferite locuri.

Tata: In lumea occidentala, exista o mentalitate fixista despre batranete, ceea ce ii face pe oameni sa se simta batrani. Dar acum, batranele intelepte se trezesc si incep sa se bucure de varsta lor. O batrana inteleapta a spus ceva extraordinar: La aceasta varsta inaintata, cu toate problemele ei, sunt plina de riduri si abia pot merge, dar nu am nicio retinere sa imbratisez un barbat tanar.
Tot mai mult, in diverse locuri, din diverse tari, bunicele se intalnesc, organizeaza diverse actiuni, pentru a fi de ajutor comunitatilor lor. Cunosc o batrana de 80 de ani care s-a hotarat sa mearga la spital pentru a conversa cu batranii de acolo, cantand, amuzandu-i intr-un fel sau altul. Deci, faceti astfel de lucruri, nu va ganditi la numarul anilor si nu va simtiti batrane. Exista aceste fixatii legate de varsta de 70 sau 80 de ani, care va demobilizeaza. Nu le luati in seama.

Joseph: O alta intrebare, din Canada:
Ce loc ocupa visul in viata noastra? De ce visam? Sunt visele, reale?

Tata:
Concluzia mea personala este ca sunt trei motive pentru care visam, conform cunoasterii mayase. Atunci cand dormim, spiritul iese din corpul nostru. Iar spiritul este asemenea unui fum care iti invaluie corpul. De aceea, daca va sculati brusc, sunteti intr-o stare de confuzie si nemultumire, fiindca spiritul este aproape de noi. Dar, uneori, spiritul pleaca ceva mai departe, in alte dimensiuni, unde va puteti intalni cu persoane dragic, are au murit. Uneori, visati ca cineva va da o suma mare de bani, ceea ce inseamna ca va lipsesc banii. Daca visati un copil mic, intr-o apa statatoare, este un semn rau.

Joseph: Ce inseamna atunci cand o anumita persoana apare in vis?

Tata: Depinde cum apare.

Joseph: De ce visam?

Tata: Ne conectam cu alte planuri.

Joseph: Putem calatori in alte dimensiuni, in timpul somnului?

Tata: Se intampla dar depinde de ziua in care te-ai nascut, de capacitatea fiecaruia de a visa.

Joseph: Este important pentru oameni, sa urmeze calendarul sacru?

Tata: Pentru noi, mayasii, este foarte important. El ne spune ce sa facem azi si ce sa facem maine.

Joseph: Si daca nu esti mayas?

Tata: Spun acest lucru pentru ca sunt mayas, dar acelasi lucru este important pentru oricine. Este de mare ajutor, daca il cunosti. El ma poate ajuta sa-mi inteleg visele, ma pregateste pentru ceea ce imi sugereaza visele.

Joseph: Sunt mayasii in legatura cu pleiadienii, in zilele noastre?

Tata: Intotdeauna. Noi nu avem scoli inalte, universitati, fiindca legatura noastra este directa.

Joseph: Ne poti spune ceva despre legaturile mayasilor cu africanii? Exista ceva despre Africa, in profetiile mayase?

Tata: Sunt multe de spus despre acest subiect. Exista un loc sacru, in care ne intalnim, in Kopan, Honduras. Acolo sunt monumente stravechi, din piatra, pe care apar figuri de africani si, in mod cert, strabunii nostri comunicau cu africanii, egiptenii, chinezii, fiindca figurile lor au fost cioplite pe aceste monumente.
Am fost si in Kenia, iar la granita se afla Lacul Victoria, in apropierea caruia a existat un oras stravechi, care seamana uimitor de mult cu orasele mayase. Eu sunt convins ca ei puteau comunica liber unii cu ceilalti. Apoi au aparut tot felul de granite. Legile au impus pasapoarte pentru a putea calatori dintr-un loc in altul si au ingradit libertatea calatorilor. Din scrierile noastre, rezulta ca noi aveam o pana in loc de pasaport. De exemplu, cei care veneau din nord pe taramurile noastre purtau pene de vultur. In calatorie, noi purtam pene de Wakamaya. Ele erau „documentele” noastre.

Joseph: Avem o intrebare despre moarte. Trebuie sa ne temem de moarte? Ce se intampla dupa ce murim?
Tata: Nu trebuie sa ne temem de moarte. Moartea este odihna noastra, pentru ca, dupa ce murim si ne odihnim putin, ne intoarcem. Spiritul nu moare, doar trupul trebuie sa fie schimbat. Carnea este haina spiritului. Corpul nu mai este bun si atunci intra in pamant sau este incinerat, dar spiritul este in afara, el nu moare, ci ramane alaturi de familie. Spiritul ramane cu familia, noi nu il vedem, dar el este cu noi. Si dupa multe zile, dupa multi ani, nu stim cati, poate 10 ani, poate 100 de ani, doar Dumnezeu stie, spiritul renaste din nou, in mijlocul familiei sale. Murim, ne ducem sa ne odihnim, apoi renastem.
Vreau sa va spun foarte clar: atunci cand un barbat se iubeste cu o femeie, ei creeaza doar corpul viitorului copil, spiritul acestuia fiind trimis de Creator. El este un spirit liber, care se reincarneaza.
Asadar, nu trebuie sa va temeti de moarte, fiindca este doar un timp pe care il petreceti pentru odihna. Toate fiintele mor si renasc.

Joseph: Multumim Tata. Ne-a mai ramas putin timp de petrecut impreuna, dar mai sunt cateva intrebari. Alta intrebare: Care este viziunea ta despre economia lumii, despre bani?

Tata: Economia a fost creata cu buna intentie, dar cu timpul, lucrurile au degenerat, banii devenind manifestarea ambitiei si lacomiei. Sunt multimilionari si multimiliardari care au adunat tone de bani. Lacomia a generat exploatarea. Cand Creatorul i-a zamislit pe oameni, El nu a creat si banii. In trecut, si chiar in unele comunitati rurale de astazi, oamenii se ajuta intre ei, participa cu daruire la implinirea necesitatilor membrilor acestora.
In meditatiile noastre, am aflat ca banii nu reprezinta viata. Noi, mayasii, ne ajutam unii pe altii, ne construim casele impreuna si traim in comuniune cu natura.

Joseph: Ce sentiment minunat, sa ne reintoarcem la natura si sa fim uniti intre noi, onorand relatia cu natura.

Tata: De aceea sunt aici, in fata voastra, pentru a va indemna sa va reintoarceti la natura si la relatiile de intrajutorare intre oameni. Nu va temeti de 2012. Ne vom intoarce la modul de viata al stramosilor nostri. Important este sa ne conservam propriile seminte, esenta noastra, vechile traditii, limba noastra, sa purtam costumele originare, sa respectam animalele, fiindca fiecare dintre ele are o misiune de indeplinit pe Pamant.
Dar cei mai multi dintre oameni au uitat scopul pentru care au fost creati. Multi omoara, fura, ucid pasarile si animalele.
Primul lucru pe care il fac pasarile cand se trezesc dimineata este sa cante. Si asa ar trebui sa fie si viata noastra. Intr-o vreme, am calatorit impreuna cu un frate Mapucha, care, imediat ce se trezea, comunica cu Creatorul, prin batai de toba. Si pasarile se trezesc cantand, zboara in inalturi si abia dupa aceea cauta de mancare. Noi trebuie sa ne amintim de Creatorul nostru, sa ne amintim mereu de prezenta Lui. El nu ne va lasa niciodata sa flamanzim.
Sunt atatea lucruri de spus, dar timpul zboara. Nu ma despart de voi, dragii mei frati si dragele mele surori, fiindca ne vom revedea in curand. Va multumesc tuturor!

Joseph: Ne poti binecuvanta si sa inchei ceremonia printr-un cantec drag inimii tale?
Tata: „O, Inima a Cerului, Mesager al Luminii! Sa vina dimineata, sa vina aurora. Pentru ca natiunile sa-si gaseasca pacea si fericirea Sa fie in prezenta Ta.
O!Bunicule etern! Nu mai vedem unde te afli, Dar iti simtim prezenta.
Tu esti in fiecare dintre noi In ceruri si pe fata Pamantului”.
Iar voi mai tinerii mei frati si surori, urmati-va calea, caci drumul vostru e mai lung decat al meu, fiindca timpul meu petrecut pe aici se cam apropie de sfarsit, dar voi continua sa transmit mesajul meu, in orice loc, pretutindeni, slavind, prin cantec, numele Creatorului.
“Iti multumesc, Inima a Cerului! Iti multumesc, Mama Pamant! Iti multumesc, Inima a Apei, Inima a Focului, Inima a Aerului”!
Va multumesc voua, frati si surori!
Creatorul ne calauzeste pe toti in implinirea destinului nostru.

Multumesc!

Sambata15 august 2010http://www.shiftoftheages.com/wandering_wolfs_message

vineri, 13 august 2010

Paul Ferrini - Intoarcerea in Gradina

Am descoperit o interpretare foerte interesanta si doresc sa o discutam :

Sa traim starea de acceptare si de multumire, precum copiii lui Dumnezeu
 "Invatatorul meu mi-a spus, de multe ori, ca nimeni nu are nevoie sa fie indreptat.

Ori de cate ori ma gandesc ca cineva (inclusiv eu insumi) are nevoie sa fie indreptat, incep sa gandesc din perspectiva lipsei. Si nimic nu se indreapta printr-o mentalitate a lipsei.. E un adevarat paradox. Daca eu gandesc ca ceva trebuie indreptat, indreptarea devine imposibila.

Daca eu imi dau seama ca nu poate fi reparat, atunci nu este stricat. Cheia in aceasta propozitie este cuvantul 'eu' . Ceea ce gandesc eu, determina drama sau absenta dramei. Deoarece noi vrem ca lucrurile sa fie perfecte, intotdeauna incercam sa ne schimbam experienta. Una din cele mai insemnate practici ale Mintii Christice este acceptarea. Asa ca sa invatam sa fim constienti de ceea ce se intampla, fara sa judecam.. 

Atunci cand traim starea de pace nu avem nevoie sa indreptam ceva sau pe cineva, orice ar fi.. Daca ceva trebuie sa se schimbe, schimbarea se va produce de la sine. Nu trebuie fortata. Nu are nevoie de manipulare. 
[...] Ne purtam de parca am fi in batalie, cu singura deosebire ca ea are loc in mintea noastra. [...]

A asculta fara reactie: Uneori incercam sa-i indreptam pe altii in moduri mult mai subtile. Cand prietenii nostrii ne vorbesc, aparent ii ascultam, dar adesea o facem prin propriile noastre filtre. In mintea noastra suntem sau nu de acord cu ei si plasam ce spun in contextul convingerilor noastre.. De cele mai multe ori cand prietenii ne fac confidente, noi credem ca ei ne adreseaza invitatia de a le  analiza situatia si da sfaturi..

Una din cheile practicii Mintii Christice e sa asculti fara prejudecati. Daca oamenii cer o replica, le spunem ca noi credem ca intelegem ceea ce spun, ca i-am auzit cu adevarat, neconditionat. .

Atunci cand dam sfaturi ne implicam in problemele lor. Normal ar fi sa ne dam seama ca avem deja destule provocari in propria viata, ca sa mai avem nevoie sa ne asumam si problemele lor.

In plus noi nu putem intelege contextul vietii altei persoane. Nici macar acele solutii care au fost bune pentru noi nu se potrivesc neaparat si pentru altii. Atunci cand incercam sa indreptam sau sa dam sfaturi nu suntem nici binevoitori si nici generosi. Mai degraba ii atacam. Daca vrem sa fim amabili trebuie sa-i acceptam asa cum sunt si sa incetam sa le schimbam viata.

Nu suntem in stare sa oferim opinii sau solutii dar putem sa-i lasam sa stie ca i-am auzit si ca raspunsurile se afla deja in ei, asa cum sunt deja in noi toti.. Atunci cand avem increderea ca ceilalti vor gasi propriile raspunsuri, ii tratam ca pe niste egali spirituali.. Nu pretindem ca stim ceva ce ei nu stiu. Nu dorim ca ei sa ajunga sa depinda de noi. Noi le acordam oamenilor respect si libertate. Avem credinta ca adevarul din ei le va ilumina calea. Aceasta este iubirea in actiune. Aceasta este iubirea neconditionata pe care Isus a cerut sa ne-o daruim unii altora. Ingrijindu-ne de noi insine la toate nivelele, fizic, emotional, mental si spiritual, suntem capabili sa raspundem celorlalti in modul cel mai rabdator, afectuos si plin de compasiune posibil.

Poate ca, pentru unii dintre noi, este o revelatie sa afle ca noi nu suntem aici sa-i salvam pe altii de durerea lor, ci doar ca sa o depasim pe a noastra. Aceasta este si principala noastra raspundere in prezenta intrupare.

Chiar si atunci cand ne unim viata cu viata altei persoane, aceasta raspundere ramane a noastra."
 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro